Satul lui Moș Crăciun din Finlanda 

Străbătută de Cercul Polar, Laponia cuprinde o treime din suprafața Finlandei și se întinde între Rusia, Suedia și Norvegia. Cel mai vizitat punct turistic din această zonă este satul lui Moș Crăciun din Finlanda.

Satul lui Moș Crăciun din Finlanda,principala atracție turistică din această zonă

Laponia este cunoscută în întreaga lume ca Țara lui Moș Crăciun,locul magic unde alături de spiriduși,Moșul pregătește cadourile pe care le trimite în seara de Ajun copiilor de pretutindeni,străbătând lumea în sania trasă de reni.

Cea mai modernă capitală a Laponiei Finlandeze,Rovaniemi este un tărâm unde realitatea se împletește cu basmul pentru a crea o imagine de neuitat tuturor vizitatorilor. Deși în zilele noastre un centru Universitar,în Rovaniemi Crăciunul nu se termină niciodată,iar Moș Crăciun prietenul tuturor copiilor din lume,se pregătește intens pentru noaptea magică a Crăciunului în care aduce copiilor cadourile pe care aceștia și le doresc.

La doar câțiva kilometri de oraș,frumoasele peisaje din Laponia dezvăluie vizitatorilor o lume misterioasă,liniștită și sălbatică. Dacă veți merge în excursie,veți  experimenta tot ce oferă acest tărâm de basm în diferite feluri,fie că veți opta pentru un safari cu Husky,o plimbare în sania trasă de reni sau cu un mai modern snowmobile,ce vă va purta peste drumuri înzăpezite și lacuri înghețate.

În Rovaniemi cea mai importantă atracție este Santa Claus Village,sau satul lui Moș Crăciun din Finlanda.

Satul lui Moș Crăciun este situat la aproximativ 8 km nord-est de Rovaniemi și la aproximativ 2 km de aeroportul din Rovaniemi. Există și un traseu de autobuz cu nr. 8 care circulă între Autogara Rovaniemi și Satul lui Moș Crăciun din Finlanda. Călătoria cu autobuzul durează aproximativ 30 de minute.

În satul lui Moș Crăciun din Finlanda pot fi văzute obiceiuri din diferite părți ale lumii

În Napapiiri,căci așa se numește în realitate Satul lui Moș Crăciun din Finlanda,într-un cadru de poveste se află Biroul lui Moș Crăciun,Oficiul Poștal de unde vizitatorii pot trimite felicitări și unde tot aici sunt primite scrisorile de la copiii din lumea întreagă. Adresa Oficiului Poștal este Santa Claus Main Post Office,Tähtikuja 1,FI-96930 Napapiiri).

În satul lui Moș Crăciun din Finlanda pot fi vizitate și Galeriile de Crăciun (Christmas Exhibition). În cadrul acestora pot fi văzute tradiții și obiceiuri specifice acestei perioade,din diferite părți ale lumii. În plus,din magazinele din satul lui Moș Crăciun din Finlanda puteți cumpăra suveniruri specifice și diverse alte produse ce pot fi oferite drept cadou,iar cine dorește ceva original le poate expedia direct de la Oficiul Poștal al lui Moș Crăciun cu antetul special al acestuia.

Mai puțin cunoscut este pentru unii vizitatori faptul că Satul lui Moș Crăciun din Finlanda este așezat pe Cercul Arctic,un motiv în plus de exploatat pentru producătorii de suveniruri. Doar nu poți dovedi când te întorci acasă că ai trecut Cercul Arctic decât dacă obții un certificat care îți atestă prezența contra unei valori de 10-12 euro.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei