Top 5 destinații românești de Sfântul Valentin 

Profită de sărbătoarea dragostei care se apropie cu pași repezi și surprinde-ți partenerul cu un weekend romantic! Îți propunem câteva locuri din țară unde să vă oferiți răgazul de a admira împreună frumusețea unor orașe și peisaje deosebite.

1. Sibiu

În inima Transilvaniei,ai ocazia să te bucuri alături de omul iubit unul dintre cele mai frumoase orașe de la noi,Sibiu. În centrul vechi,pierdeți-vă printre străduțele pietruite ale așa numitului Oraș de jos,străjuite de case vechi,micuțe. În Piața Mică se află unul dintre cele mai romantice locuri din centrul istoric,Podul Minciunilor,care a devenit un simbol și un loc unde îndrăgostiții își pot pune la încercare partenerii. Se spune că,dacă mărturisirea dragostei lor este mincinoasă,balustrada podului devine șubredă și se clatină. Nu ratați prilejul de a face o plimbare romantică pe strada Cetății și în Parcul Cetății în care se găsesc și cele patru turnuri rămase încă din vechea fortificație a Sibiului.

Știai că…

…Podul Minciunilor,aflat între Piața Mică și Piața Huett,a fost primul din țară realizat din fier forjat? I s-a pus această denumire ca urmare a faptului că era punct de întâlnire pentru negustori,iar sub el erau pedepsiți cei care se dovedeau a fi necinstiți.

2. Brașov

Un oraș accesibil,fiind situat în centrul țării,Brașovul vă poate oferi prilejul unui weekend de neuitat împreună. Urcați pe jos sau cu telecabina până în vârful Muntelui Tâmpa și veți putea cuprinde cu privirea de sus înregul oraș. Aici se află și cea mai romantică stradă din țară,Strada

3. Sighișoara

Străduțele înguste din Sighioaravă poartă printre case colorate și vă oferă cadrul perfect pentru a vă recuceri de Ziua Îndrăgostiților. Vizitați împreună un oraș de basm. Nu ratați Turnul cu ceas,simbolul Sighișoarei,urcați cele 175 de trepte ale Scării Acoperite,către Biserica din Deal,representative pentru stilul gotic.

4. Cincșor,Transilvania

La poalele Carpaților,în centrul triunghiului Sibiu-Brașov-Sighișoara,în satul săsesc Cincșor puteți petrece un weekend despre care vă veți aminti cu plăcere peste ani. Vizitați împreună biserica fortificată din localitate,vă relaxați în fața șemineului la o pensiune sau un hotel din zonă,plimbați-vă prin împrejurimile satului. Veți descoperi un loc liniștit,departe de tumultul orașului.

5. Vatra Dornei

Iubiți muntele și vă place amândurora să schiați? Vatra Dornei este o opțiune. Situată în Depresiunea Dornelor,stațiunea este cea mai vizitată din nordul Moldovei pentru una dintre cele mai lungi pârtii din țară. Admirați împreună priveliști care vă taie răsuflarea. În plus,vă puteți distra și la patinoarul din zonă.

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "