Topul celor mai vechi ruine din Turcia 

Turcia este țara care se întinde pe două continente, Asia și Europa, iar vecinii ei sunt Bulgaria, Grecia, Georgia, Iran, Irak și Siria. Datorită frumuseții și istoriei, a devenit locul ales de foarte mulți turiști, numărul lor crescând de la an la an.

În ceea ce privește religia,ea reflectă natura pașnică a acestei țări ca un număr de diferite religii care au trăit împreună de secole.

Țara își exprimă tradițiile mixte,între cele europene și orientale,prin monumentele sale. Cele mai multe dintre ruinele și monumentele istorice sunt de diferite origini,cele mai comune fiind ruinele grecești.

Multe dintre aceste ruine sunt orașeantice din interiorul țării,pe care sunt tipărite urme istorice începând de la greaca veche până la romană.

Iată care sunt orașele ruine pe care fiecare om ar trebui să le vadă când merge în Turcia:

Troia sau Troy

Troia este celebrul oraș antic din Turcia. Cu toate că orașul nu este cel despre care ați văzut în filme,și nu este nici la fel ca poveștile cavalerești pe care le-ai auzit despre el. Singura asemănare între cele două Troia este numele. Troia este un oraș legendar,locul unde s-a desfășurat Războiul Troian,așa cum este descris în Ciclul războaielor troiene,în special în Iliada,unul dintre cele două poeme epice atribuite lui Homer.

PrieneMonumentele acestui oraș încă sunt ascunse de râul Meandru. Dar în ciuda acestui lucru,marea sporește frumusețearuinelor,pentru că face o paralelă între frontierele orașului. Priene a fost un oraș elen din Ionia,construit la poalele muntelui Mycale.

Didyma,azi DidimAproape de Milet,Didyma a fost un oraș antic grec din Ionia. Era situat la 150 km sud de actualul oraș Izmir. Orașul adăpostea un însemnat templu închinat zeului Apollo,templu ale cărui ruine sunt și astăzi impresionante. În plus,este locul cel mai vizitat de turiști.

PergaOrașul Perga este astăzi un mare sit arheologic de 15 km plin cu ruine antice de-a lungul Antalyei. De asemenea,este locul în care se găsește diversitate culturală,iar imaginea orașelor vechieste vie,și este un punct de atracție turistică.

 Pergam  Pergam a fost un oraș antic grecesc situat în zona Aeolis aflată în Turcia din zilele noastre,la 26 km de Marea Egee,pe un promontoriu din partea de nord a râului Caicus. În plus,este orașul care are în spate multă istorie,nu numai monumentele care se găsesc,ci pentru că a fost locul în care s-au născut persoane importante,cum este Claudius Galenus,ultimul mare medic al Antichității,considerat unul dintre fondatorii anatomiei și farmacologiei.

Sursă+credite foto:www.pouted.com

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Ceaiurile de slăbit. Eficiente sau nu?

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei        

12 luni - 91 lei

" "