Utqiagvik, orașul unde o noapte durează 65 de zile. Unde se află 

La prima vedere, orașul Utqiagvik poate părea un oraș arctic. Este frig, dar frig rău, cu permafrost predominant pe tot parcursul anului. Orașul Utqiagvik este unul dintre cele mai înnorate și sumbre locuri de pe Pământ. Utqiagvik, orașul unde o noapte durează 65 de zile, se află în America.

Cu toate că în oraș climatul este neiertător, Utqiagvik are peste 4000 de cetățeni, majoritatea fiind oameni nativi din Alaska. Aceasta este, de asemenea, una dintre cele mai nordice comunități publice din lume. Utqiagvik este situat chiar la nordul tării, transformându-l în cel mai nordic oraș din Statele Unite.

Oamenii din Utqiagvik sunt cu siguranță mândri de poziția orașului. Motto-ul lor este "Orașul cel mai nordic din America". Anterior cunoscut sub numele de Barrow, orașul Utqiagvik este centrul economic al Borsei Nordului.

Unii oameni ajută la operațiunile cu petrol, alții se bazează pe munca guvernamentală, iar restul se bazează pe turism. Și s-ar putea să te întrebi de ce ar veni cineva într-un loc atât de îndepărtat, în nord, cu un climat atât de neiertător?

Utqiagvik, orașul unde o noapte durează 65 de zile

Ca și în alte orașe arctice, Utqiagvik găzuiește câteva fenomene naturale legate de soare și de ciclul zi-noapte. Unul dintre evenimentele cele mai proeminente este soarele de la miezul nopții.

Soarele de la miezul nopții are loc în lunile de vară din cercul Arctic. În acel moment, soarele se înalță pentru 24 de ore, ceea ce înseamnă că la miezul nopții, soarele este vizibil (dacă vremea este bună). În acest timp, multe orașe din Arctica găzduiesc diverse evenimente și festivaluri pentru a atrage turiștii care doresc să experimenteze momentul magic de a vedea soarele noaptea.

Cu toate acestea, soarele la miezul nopții nu este singurul eveniment care face ca Utqiagvik să iasă în evidență. Spre deosebire de alte orașe din Alaska, Utqiagvik este situat atât de departe în nord, încât în timpul lunilor de iarnă se află o noapte neobișnuit de lungă. O noapte care durează 65 de zile!

În 2018, soarele a apus pentru ultima oară pe 18 noiembrie. Orașul s-a scufundat în noaptea lungă de 65 de zile și va vedea răsăritul abia pe 23 ianuarie 2019. Și chiar și atunci soarele va apărea puțin pe linia orizontului și se va întoarce pe deplin abia după o săptămână.

În prima jumătate a nopții polare, dimensiunea crepusculului scade, iar în jurul Crăciunului, la solstițiul de iarnă, amurgul din Utqiagvik durează 3 ore. Aceasta înseamnă că orașul nu va fi complet aruncat în întuneric, cantitatea de lumină fiind foarte mică.

Din fericire, locuitorii orașului sunt obișnuiți cu perioadele îndelungate de întuneric și, după ce au văzut soarele în ianuarie, pot aștepta din nou la soarele de la miezul nopții.

Sursa: boredpanda.com

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "