Criteriile după care să-ți alegi cafeaua 
Cafeaua, cea mai îndrăgită băutură de la micul dejun este una dintre principalele surse de antioxidanți. Aceștia contribuie la reducerea apariției bolilor de inimă și a cancerului, însă trebuie să ai grijă la tipul de cafea pe care ți-l cumperi dacă vrei să te bucuri din plin de proprietățile sale. Iată care sunt criteriile de care ar trebui să ții cont!


Alege un sortiment organic

Din păcate, cafeaua se clasează pe cel de-al treilea loc al celor mai stropite culturi agricole cu chimicale, pe cel de-al doilea loc clasându-se cea de bumbac, iar în fruntea clasamentului tutunul. Uită-te pe ambalaj și alege cafeaua care are certificat USDA, care atestă faptul că boabele de cafea nu au fost stropite cu pesticide sau îngrășăminte sintetice și nici nu au fost folosite organisme modificate genetic.

Prețul nu reflectă mereu calitatea

Vei putea cădea în capcana de a crede că o cafea scumpă este automat mai bună și sănătoasă, însă acest lucru depinde de felul în care au fost obținute și de țara din care provin. Cea mai mare producție de cafea este în Brazilia, cu 5.7 miliarde de tone de cafea produsă într-un singur an. Totodată, Brazilia este și cel mai mare utilizator de pesticide, foarte dăunătoare pentru mediu, dar și pentru sănătate.

Standardele de calitate ale mediului

În timp ce cafeaua organică este crescută în general la umbra altor copaci și a altor plante (de exemplu la umbra copacilor de avocado), cei mai mulți cultivatori de cafea taie pădurile pentru a crea o plantație expusă în totalitate la lumina solară. Dacă ești preocupată de sănătatea ta și de impactul asupra mediului, caută produsele care au înscripționat pe etichetă „certified by Rainforest Alliance“, „certified by the Smithsonian Migratory Bird Center“ sau „fair trade“.
S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "