3 întrebări despre tratamentele pentru picioare obosite cu Oana Turcu 

Oana Turcu este doctor în ştiinţa şi tehnica produselor de erboristerie, dietetice şi cosmetice. Iată câteva sfaturi pe care ţi le oferă.

Băile cu săruri aromate ajută la relaxarea picioarelor?

Căldura apei şi substanțele introduse în baie (infuzii sau decocturi de plante, uleiuri esențiale, sare marină) provoacă dilatarea vaselor de sânge și accelerarea circulației sangvine, ceea ce conduce la creșterea frecvenței cardiace. Lavanda are reputația de a trata durerile musculare, precum şi unele afecțiuni ale pielii. Aşadar, e bine să faci o baie caldă, în care să torni 5-8 picături de ulei esențial.

Ce fel de produse de îngrijire ar trebui să folosim?  

Durerile de picioare sunt mai intense la schimbarea de vreme, dar şi după o zi de muncă stresantă, cu alergătură multă. Nu te îndrepta spre dulăpiorul cu analgezice care oricum nu-şi fac treaba nici pe jumătate din cât ar trebui! Apelează la produse naturiste, care dau o senzaţie de uşurare imediată şi prelungită pentru picioarele obosite, umflate, grele şi cu celulită, după o discuţie cu terapeutul tău.

Cum prevenim varicele?

Deşi varicele par semne ale bătrâneţii, de fapt femeile tinere sunt foarte expuse la riscul de a dezvolta o astfel de afecţiune. Înainte de apariţia vaselor de sânge mărite, simptomele afecţiunii sunt de cele mai multe ori oboseala picioarelor şi senzaţia de greutate. Din fericire, există remedii naturiste pentru prevenirea varicelor, dintre care vă recomand în special o cremă bogată cu gheara-diavolului şi arnică.  

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "