Interviu: Mircea Radu și “Povești cu gust” 

Mircea Radu (47 de ani) a lansat în acest an prima sa carte intitulată ”Povești cu gust”, scrieri care sunt legate de  hrană dar și de viața sa. Autorul spune că „fiecare poveste are rețeta ei, de aceea, totul a venit de la sine”.

Cum a luat naștere idee cărții „Povești cu gust”?

Mircea Radu:Nu cred că a fost un moment pe care să-l rețin,despre care să spun că a fost ideea de la care a plecat construcția cărții,momentul zero. Știu doar că am povestit odată,la o masă,despre o anumită mâncare și amintirea,ancorată în timp,pe care o aveam legată de acel desert. Dar am ținut minte reacția celor care mă ascultau-fetele zâmbeau cu subînțeles iar tipii aveau în priviri ceva din sticlirea ochilor lupului din povestea cu cei trei purceluși-și mi-a plăcut. Restul e istorie…

Care este mesajul din spatele poveștilor cu gust?

Mircea Radu:Nu există un mesaj,dar există în carte un dialog care e răspunsul la întrebarea ta;  e la ”Cremșnit cu foi alese”-unii vor fi atenți la rețete,alții la fotografii,unii vor rămâne cu scrierile despre lucruri care mi s-au petrecut sau care erau gata să mi se întâmple dacă viața mea o lua pe un alt drum… Fiecare om care va cumpăra cartea asta va lua ce vrea din ea. E pe alese.

La cine te-ai gândit când ai scris cartea?

Mircea Radu:M-am gândit la toți cei care m-au influențat și m-au ajutat să devin ce sunt. Lor le este închinată cartea asta cu amintiri despre ei și despre mine.

Ai scris la începutul cărții că poveștile și mâncarea sunt forme ale iubirii. Poți dezvolta?

Mircea Radu:Este foarte important ca doi oameni să mănânce împreună. Dincolo de apropierea firească-poveștile,e o dovadă de dragoste să știi să gătești și să-l hrănești pe celălalt. Iar dacă au copii,cu-atât mai bine,e un câștig ca ei să vadă încă de timpuriu toate astea,la mama și tatăl lor.

Rețetele dezvăluite în carte sunt doar cele cu care ai crescut? Sau au o anumită semnificație?

Mircea Radu:Unele sunt din copilăria mea,altele sunt învățate din vremea în care eram singur și sunt și cele cu influență modovenească pe filiera soției.

Cum ai ales rețeta pentru fiecare poveste?

Mircea Radu:Nu am ales-o. Mai degrabă fiecare poveste are rețeta ei,trebuie doar să citești ca să îți dai seama rapid de asta.

Pe viitor te gândești să scrii și alte cărți?

Mircea Radu:Singurul motiv pentru care am scris cartea asta,de fapt o culegere de texte,proză scurtă,sau spune-i cum îți cade ție bine,este plăcerea. Am scris,am fotografiat,am mâncat de plăcere. Dacă lucrurile nu se vor schimba în viitor,poate că da.

Cartea „Povești cu gust” a apărut la Editura Curtea Veche Publishing,și poate fi comandată de pe site-ul www.curteaveche.ro

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei