Prima femeie care a alergat Maratonul din Boston a participat din nou după 50 de ani! 

În urmă cu 50 de ani, Kathrine Switzer devenea oficial prima femeie care participa la maratonul din Boston, care a avut loc în anul 1967. La vârstă de 70 de ani a reușit să finalizeze din nou cursa cu succes.

La cel de-al 121-lea maraton din Boston care a avut loc luni,Kathrine a reușit să finalizeze cursa,la vârsta de 70 de ani. Ea a purtat același număr (261),pe care l-a avut și la cursa istorică din 1967. Însă,numărul va fi retras după maraton. Kathrine Switzer numește acest lucru o „mare onoare”.

„Este incredibil. Adică,te uiți înapoi în timp și-ți aduci aminte cum o persoană oficială din cadrul maratonului a vrut să mă dea afară din cursă doar pentru că eram fată. Dar acum,58% din toți alergătorii din Statele Unite ale Americii sunt femei. Iar Boston este un microcosmos al acestei revoluții sociale incredibile. Este minunat!”,a declarat Kathrine Switzer pentru New England Sports Network (NESN).

Când Kathrine Switzer a alergat în 1967 la maratonul masculin,ea a participat sub un nume care ia mascat sexul – K.V. Switzer. Kathrine a terminat cursa,în ciuda încercărilor persoanelor oficiale din cadrul maratonului de a o elimina de pe teren.

„Am crezut întotdeauna că am fost o fată de 20 de ani care pur și simplu dorea să alerge și că cineva a încercat să o oprească,să o sperie și să o facă de rușine. Dar acest lucru a ajutat-o să-și schimbe viața și să creeze oportunități pentru alte femei”,a spus Kathrine Switzer pentru NESN săptămâna aceasta.

Kathrine Switzer a alergat în peste 30 de maratoane şi a câştigat ediţia din 1974 a Maratonului de la New York,cu timpul de 3 ore,7 minute şi 29 de secunde.

Sportivele feminine au reprezentat 57% din participanții la evenimentele din 2015,potrivit datelor din Running USA.

Credit foto:www.scroll.in

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei