Top 10 cele mai tari femei pilot din toate timpurile 
Cursele auto au fost, multă vreme, un teritoriu interzis pentru femei. Curajul fără limite și un pic de inconștiență, pe lângă îndemânarea obligatorie la volan, sunt caracteristici care pot face diferența dintre un pilot bun și unul mediocru. Așa că fetele s-au conformat. Au îmbrăcat costumul de pilot, și-au pus casca pe cap și au luat startul.
Sub mănuși,nu se vede manichiura. Sub cască,machiajul nu rezistă. Coafura,nici atât. Oricum toate astea nu aduc nici mai multă viteză,nici mai multă îndemânare,iar fetele s-au prins și au dat trusa de cosmetice pe trusa de scule. Așa au ajuns să intre în istorie.
 

Sarah Christian

 
Sarah Christian a fost prima femeie pilot din istoria NASCAR și a luat startul în prima cursă a competiției pe 19 iunie 1949. Povestea ei în motorsport este una scrisă la limita dintre romantism și… mecanică. În același an,Sarah și soțul Frank au devenit primul cuplu căsătorit care să participe în NASCAR. Frank a încheia pe locul 6,ea a obținut poziția cu numărul 18.
 

Denise McCluggage

 
A lucrat ca jurnalist la San Francisco Chronicle,dar viața i s-a schimbat total în 1950,când și-a cumpărat o mașină sport:un MG TC,pe care l-a înscris la curse. În 1954,încă mai scria pentru New York Herald Tribune ca jurnalist sportiv și,deloc surprinzător,unul dintre subiectele sale era propria-i evoluție în cursele auto. Așa a ajuns să scrie despre cum a câștigat categoria GT la cursa de 12 ore de la Sebring în 1961,dar și cum a trecut prima linia de sosire în Raliul de la Monte Carlo în 1964,la volanul unui Ford Falcon.
 

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei