Istoricul seminţelor de pin

În epoca paleolitică, seminţele de pin au devenit destul de populare în Europa şi Asia. Medicii egipteni prescriau seminţele de pin pentru diverse afecţiuni, se ştie că soldaţii romani le mâncau înainte de bătălii, iar autorii greci le-au menţionat în scrierilor lor în jurul anilor 300 î.Hr.

Care sunt beneficiile pe care le au seminţele de pin asupra sănătăţii?

Seminţele de pin  suprimă pofta de mâncare şi ajută la scăderea în greutate datorită acizilor graşi pe care-i conţine. Combinaţia de substanţe nutritive stimulează energia; mineralele şi proteinele contribuie la prevenirea atacului de inimă şi diabetului, antioxidanţii luptă împotriva daunelor produse de radicalii liberi, îmbunătăţesc vederea, aspectului pielii şi părului, în timp ce stimulează imunitatea.

Suprimă pofta de mâncare

Seminţele de in conţin anumiţi acizi graşi care reduc pofta de mâncare, conform studiilor. Aceşti acizi graşi din seminţele de pin (în special seminţele de pin coreean) ajută la eliberarea unui hormon numit colecistokinină (CCK), despre care se ştie că suprimă apetitul. Un alt studiu recent a arătat că fructele cu coajă lemnoasă pot stimula funcţionarea supresoarelor de apetit (cu până la 60% pentru o perioadă de 4 ore). Acidul gras important din uleiul din seminţe de pin este acidul pinolenic, care, după cum spun studiile, este un ingredient promiţător de saţietate.

Creşte nivelul de energie

Manganul şi zincul prezenţi în seminţele de pin stimulează nivelul de energie. În timp ce primul ajută la menţinerea echilibrului hormonal al corpului şi a forţei ţesutului conjunctiv, al doilea stimulează imunitatea şi ajută la vindecarea rănilor. În plus, zincul este asociat cu o îmbunătăţire a funcţiei şi a numărului de celule T, care sunt un tip de celule albe din sânge care distrug agenţii patogeni invadatori.

Îmbunătăţeşte vederea

Seminţele de in conţin o cantitate mare de luteină, care este un antioxidant cunoscut şi sub numele de vitamină carotenoidă, esenţială pentru ochi. Există aproximativ 600 de carotenoide pe care le poate utiliza corpul, dintre care numai aproximativ 20 sunt transportate în ochi. Dintre acestea, doar de două are ochiul cea mai mare nevoie. Una este luteina, iar cealaltă este zeaxantina. Ambele substanţe nutritive ajută la prevenirea degenerării maculare şi a glaucomului prin combaterea daunelor provocate de radicalii liberi.

Îmbunătăţeşte aspectul pielii şi părului

Concentraţia ridicată a diferitelor vitamine esenţiale, minerale şi antioxidanţi face ca seminţele de pin să fie folosite pentru îngrijirea pielii. Vitamina E şi antioxidanţii au rolul de a împiedica procesul de îmbătrânire. Iar datorită proprietăţilor sale antiinflamatorii, uleiul din seminţe de pin este foarte potrivit pentru tipurile de piele. Hrăneşte pielea şi o protejează de diverse afecţiuni comune. Mai mult decât atât, are şi efect de hidratare extraordinar asupra pielii.

Uleiul din seminţe de pin este bine cunoscut pentru terapia de masaj datorită proprietăţii sale de vindecare. Ajută la reducerea numărului de probleme ale pielii cum sunt mâncărimea, psoriazisul, coşurile, eczema şi rănile. În concluzie, Uleiul din seminţe de pin oferă pielii un aspect revitalizat şi proaspăt.

De asemenea, seminţele de pin sunt sursă bogată de vitamina E, o vitamină cunoscută pentru stimularea creşterii părului şi menţinerea sub control a producţiei de sebum. persoanele care suferă de căderea prăului sau au podoaba capilară subţire pot folosi uleiul din seminţe de pin. În plus, conţinutul de proteine din nuci protejează părul împotriva deteriorării, menţinându-l puternic, sănătos şi mătăsos.

Previne afecţiunile cardiovasculare

Nucile, în general, sunt considerate bune pentru inimă. Studiile recente au arătat că prin consumul de seminţe de pin poate fi scăzut riscul de deces din cauza atacului de cord. Grăsimile monosaturate, vitaminele E şi K, magneziu şi manganul formează un amestec sinergic şui previne bolile cardiovasculare. Acidul pinolenic din seminţele de pin susţine colesterolul sănătos şi chiar ajută la scăderea nivelului de colesterol rău (LDL). În plus, consumul de seminţe de pin a fost asociat cu niveluri scăzute ale tensiunii arteriale.

Îmbunătăţeşte sănătatea creierului

Seminţele de pin sunt bogate în fier - un mineral necesar pentru depozitarea şi transportul oxigenului. Acest lucru ajută şi la îmbunătăţirea sănătăţii creierului. Unele studii recente arată că seminţele de pin pot, de asemenea, ajuta la tratarea anxietăţii, depresiei şi stresului.


Credit foto: www.medisite.fr