Semne că mănânci prea multă sare

1 67167 original jpg jpeg

Consumul excesiv de sare poate duce, pe termen lung, la probleme grave de sănătate. De aceea, este bine să ţii cont de câtă sare consumi.

Sarea de masă conţine 40% sodiu şi 60% clorură,ceea ce înseamnă că fiecare linguriţă de sare oferă aproximativ 2.000 de miligrame de sodiu. Medicii recomandă consumul a 2.300 de miligrame de sodiu pe zi (aproximativ o linguriţă de sare). Din fericire,există câteva semne care te avertizează că ai depăşit doza recomandată de medic.

Sete excesivă

Sodiul este vinovat de nevoia excesivă de a bea apă. Pe măsură ce creşte aportul de sare,creierul este avertizat că organismul are nevoie de apă,motiv pentru care apare nevoia de a consuma cât mai multă apă.

Balonare

Senzaţia de balonare care apare după consumarea în exces a sodiului este rezultatul retenţiei de lichide,ceea ce face să te simţi inconfortabil. În plus,creşte volumul de sânge,obligând inima să lucreze mai greu.

Edem

Consumul excesiv de sare este unul dintre primele 10 motive pentru umflarea gleznelor şi a picioarelor.

Când consumi multă sare,creşte nivelul de sodiu,corpul fiind nevoit să reţină apă în ţesuturi,situaţie care duce la umflare. Această umflare,denumită edem,afectează diferite părţi ale corpului,dar de multe ori apare pe faţă,mâini,picioare,glezne şi picioare.

Pofte

Când ţi-e poftă de alimente sărateeste posibil ca acesta să fie un semn care te avertizează că ai consumat prea multă sare.

Hipertensiune arterială

Sarea în exces obligă organismul să reţină apă. Această apă stocată în plus creşte tensiunea arterială şi pune presiune pe rinichi,artere,inimă şi creier. Presiunea arterială suplimentară cauzată de consumul de sare pune efort suplimentar pe partea interioară a arterelor. Pentru a face faţă acesti situaţii,muşchii din pereţii arterelor devin mai puternice şi mai groase.

Sfaturi pentru reducerea consumului de sare

  • Evită alimentele procesate. Potrivit Asociaţiei Americane a Inimii,aproximativ 75% din sodiul pe care îl consumăm nu provine de la sarea pe care o punem în mâncare,ci mai degrabă din alimentele procesate.
  • Foloseşte condimente pentru a da gust mâncării. Sarea nu este singura opţiune.  Poţi da gust mâncării punând suc proaspăt stors de lămâie.


Recente

interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg
5 calitati nelipsite persoanelor inteligente emotional  Sursa foto shutterstock 715595482 jpg