Te confrunţi cu probleme digestive

Dacă te confrunţi adesea cu flatulenţă,senzaţie de balonare,constipaţie sau diaree,este posibil să ai intoleranţă la gluten. De obicei,aceste simptome specifice sindromului de colon iritabil se ameliorează pe măsură ce excluzi din dietă alimentele care conţin gluten.
 

Ai schimbări bruşte de comportament

Depresia,anxietate şi schimbările bruşte de comportament se află în strânsă legătură cu intoleranţa la gluten.
 

Suferi de migrene

Migrenele nu sunt cauzate doar de problemele vezicii biliare,ele apar şi când este prezentă intoleranţa la gluten. Îţi poţi da seama de acest lucru dacă durerea de cap apare la o oră sau două după ce ai consumat făinoase sau alte produse ce conţin gluten.
 

Eşti obosită

Oboseala cronică care apare simultan cu problemele gastrointestinale,în special diaree,poate anunţa o intoleranţă la gluten. Când organismul este incapabil să absoarbă glutenul,corpul transmite aceste semnale neplăcute.
 

Apar dureri articulare


Alimentele care conţin gluten duc la apariţia inflamaţiilor în corp. Din această cauză,pot apărea dureri articulare sau,dacă te confrunţi deja cu această problemă,o poţi resimţi mai intens.
 

Nu absorbi vitaminele în corp

Dacă ai intoleranţă la gluten,corpul nu mai poate absorbi aşa cum trebuie vitaminele şi mineralele prezente în alimentele pe care le consumi. În cazul în care suferi de anemie feriprivă (ai prea puţin fier în organism) este foarte probabil să ai intoleranţă la gluten.
 

Ai dereglări hormonale

Menstrele neregulate şi infertilitatea pot fi cauzate de intoleranţa la gluten,din cauză că această proteină cauzează inflamaţii care pun presiune pe glandele adrenale. Din această cauză,sistemul endocrin poate fi dat peste cap,ceea ce înseamnă că apar dereglări la nivelul hormonilor reproducători.