Deoarece problemele tiroidiene nediagnosticate pot creşte dramatic riscul de obezitate,boli de inimă,depresie,anxietate,căderea părului,disfuncţii sexuale,infertilitate,este important să cunoşti unele dintre cele mai frecvente semne care te anunţă că aceasta nu funcţionează în parametrii normali.

Iata cele 7 semne care anunţă că ai probleme cu tiroida:

Dureri musculare

Durerile musculare şi articulare,precum şi slăbiciune în braţe pot fi simptomele unor probleme cu tiroida.

Senzaţie de iritaţie la nivelul gâtului

Un sentiment de iritaţie în gât,disconfort,voce răguşită sau o tiroidă marită vizibilă pot fi semne ale unei guşe. Glanda tiroidă mărită este un simptom al bolilor tiroidiene.

Modificări cutanate

Părul şi pielea sunt vulnerabile când suferi de probleme cu tiroida. Când ai hipotiroidism,părul devine fragil,aspru,uscat şi,în timp,se rupe. Pielea poate deveni aspră şi uscată având un aspect solzos.

Probleme intestinale

Constipaţia severă pe termen lung este asociată frecvent cu hipotiroidism,în timp ce diareea sau sindromul colonului iritabil este asociată cu hipertiroidism.

Menstruaţia neregulată şi probleme de fertilitate indica o problema cu tiroida

Menstruaţia care nu este regulată şi dureroasă este frecvent asociată cu hipotiroidism,iar menstrele care durează mai puţine zile,nu sunt dureroase şi apar mai rar pot fi asociate cu hipertiroidism. Specialiştii spun că infertilitatea se poate instala din cauza problemelor cu tiroida.

Probleme cu colesterolul

Colesterolulmărit,în special atunci când nu reuşeşte să scadă deşi ţii o dietă,faci mişcare ori iei medicamente pentru normalizarea colesterolului,poate indica probleme cu tiroida. Rarerori,nivelul colesterolului scăzut poate fi semnul hipertiroidismului.

Schimbarea greutăţii poate fi din cauza tiroidei

Poţi să urmezi o dietă săracă în grăsimi şi calorii,să faci mişcare,dar chiar şi aşa să simţi că nu reuşeşti să scapi de kilogramele în plus sau din contra ai impresia că te-ai îngrăşat. Dificultatea cu care reuşeşti să slăbeşti poate fi un semn al hipotiroidismului.