Eşti obosită şi nu te poţi odihni

În cazul în care suferi de hipotiroidism (glanda tiroidă nu secretă suficienţi hormoni tiroidieni),obosealaeste un simptom major pe care ar trebui să-l iei în calcul.

Dacă ai hipertiroidism (când glanda secretă hormoni tiroidieni în exces),este posibil să suferi de insomnie,din cauza pulsului mărit şi a anxietăţii.

Te confrunţi cu fluctuaţii ale greutăţii corporale

În hipotiroidism iei în greutate sau îţi este destul de greu să slăbeşti,în timp ce în hipertiroidism poţi slăbi cu uşurinţă,chiar dacă nu faci schimbări în alimentaţie.

Ai observat schimbări bruşte în comportament

Când suferi de hipotiroidism,te poţi simţi foarte tristă şi deprimată,din cauză că nivelul scăzut al hormonilor tiroidieni afectează nivelul serotoninei din creier. De asemenea,poţi acuza probleme de concentrare.

Dacă suferi de hipertiroidism,există un risc destul de mare să te confrunţi cu atacuri de panică sau să simţi că nu te poţi relaxa deloc.

Ai probleme cu sistemul digestiv

În hipotiroidism se instalează constipaţia,în timp ce în hipertiroidism se declanşează sindromul de colon iritabil,având ca principale simptome diareea şi crampele abdominale.

Apar schimbări la nivelul părului şi pielii

Dacă suferi de hipotiroidism,este posibil să te confrunţi şi cu probleme la nivelul părului şi pielii. Când ai prea puţini hormoni tiroidieni în corp,părul devine uscat şi se rupe mai uşor,iar pielea se deshidratează mult mai repede.

Şi în caz de hipertiroidism te poţi confrunta cu căderea părului şi cu o sensibilitate accentuată la nivelul pielii.

Afectează nivelul colesterolului

În hipotiroidism,nivelul colesterolului din sânge este ridicat,în timp ce în hipertiroidism este foarte scăzut.

Apar probleme la nivelul sistemului reproducător

Dacă suferi de hipotiroidism,te poţi confrunta şi cu probleme la nivelul sistemului reproducător. Poţi avea menstre dureroase,neregulate,care să dureze mai mult,să suferi de infertilitate şi să ai apetitul sexual scăzut.

Pe de altă parte,în hipertiroidism,poţi avea menstre mai scurte şi,la fel ca în hipotiroidism,există un risc mare de a avea probleme de fertilitate.