Mâinile

Dacă observi că ai mâinile reci este posibil să ai deficit de magneziu sau să suferi de hipotiroidism ori oboseala cronică însoţită de un debit cardiac scăzut.

Unghii

Prezenţa petelor albe pe unghii poate sugera faptul că ai deficit de zinc,iar dacă unghiile sunt moi înseamnă că ai lipsă de magneziu.

Piele

Vergeturile sunt semnele deficienţei de zinc din organism,iar hiperkeratoza foliculară (depunerea de keratină la nivelul rădăcinii firului de păr,cu blocarea funcţiei normale  a foliculilor piloşi) indică lipsa vitaminei A. Prezenţa sângerărilor spontane semnalează absenţa vitaminele C sau K sau deficit de trombocite,iar dacă ai palmele galbene sunt şanse să ai în organism un aport excesiv de beta-caroten. Prezenţa coşurilor pe partea din spate a braţelor arată că ai deficit de acizi graşi esenţiali.


Citeşte şi:

5 beneficii ale vitaminei C

Vitamine esenţiale pentru ochi obosiţi


Gură

Limba de culoare pală şi fisurată arată că suferi de deficit de fier,iar limba fisurată care ustură semnalează absenţa vitaminei B3. Descumarea buselor ori crăparea acestora idică lipsa vitaminei B2,iar dacă părţile laterale ale limbii se umflă înseamnă că ai intoleranţă alimentară. Limba inflamată care doare este semnul că ai deficit de acid folic.

Pielea feţei

Dacă ai tenul gras,solzos şi roşu de-o parte şi de alta a nasului înseamnă că ai deficit de vitamina B2. În schimb,dacă ai dezvoltat dermatită seboreică în jurul nasului şi ai acnee pe frunte este posibil să ai lipsă de vitamina B6.

Ochi

Cataracta indică lipsa cromului din organism,iar cearcănele semnealează că suferi de alergii sau intoleranţe alimentare. Totodată,copiii de sex masculin care au ochi albaştri şi părul blond se pot confrunta cu lipsa magneziului,zincului,vitaminei B6 şi a acizilor graşi esenţiali. În schimb,persoanele cu ochi albaştri şi părul gri prematur pot avea deficit de vitamina B12:o caracteristică a anemiei pernicioase.

Gât

Umflarea tiroidei poate semnala că te confrunţi cu hipotiroidism sau deficit de iod.

Inima

Orice problemă cu inima,inclusiv bătăi neregulate,creşterea tensiunii arteriale,cardiomegalie,indică lipsa magneziului şi a coenzimei de Q-10,precum şi sensibilitate la cofeină.

Picioare

Dacă te dor muşchii gambei din spatele picioarelor,care se întind de la genunchi şi tendonul lui Ahile,înseamnă că ai lipsă de magneziu.