Există câteva simptome ale cancerului oral care te avertizează că ceva este în neregulă cu tine.

 

Pete roşii sau albe în gură sau gât

 

O excrescenţă dură şi solzoasă în gură sau în gât,care nu trece în două săptămâni,este un semn al cancerului oral.

 

Formarea nodulilor în gură ori gât

 

Prezenţa unor noduli de dimensiuni mici în interiorul cavităţii bucale şi îngroşarea căptuşelei interioare a guriipoate indica prezenţa cancerului oral.

 

Eroziuni în jurul buzelor şi a gingiilor

 

La persoanele care suferă de cancer oral,ţesuturile de la suprafaţa superioară a buzelor şi a gingiilor se înlătură.

 

Pierderea simţului din interiorul cavităţii bucale

 

Amorţeala,pierderea simţului din interiorul cavităţii orale este,de asemenea,unul dintre simptomele principale ale cancerului oral.

 

Răni dureroase

 

În faza iniţială a cancerului oral,rănile din interiorul cavităţii bucale nu sunt dureroase. Dar,odată cu avansarea bolii,aceste leziuni dor foarte tare. De multe ori,durerea creşte dacă rănile se rup şi sângerează în timpul consumului de alimente.

 

Pierderea dinţilor şi respiraţia urât mirositoare

 

Unii pacienţi care suferă de cancer oral se confruntă cu durere la nivelul gingiilor. Acest disconfort poate fi un factor responsabil pentru pierderea dinţilor şi pentru mirosul neplăcut din interiorul gurii.

 

Probleme de vorbire

 

Dacă canceruloral s-a răspândit,pacienţii suferă de probleme de vorbire. Mai mult,aceştia se pot confrunta şi cu modificarea calităţii vocii.

 

Pierdere în greutate

 

Acesta este un simptom comun,care este vizibil în cele mai multe forme de cancer. În cazul cancerului oral,dificultăţile la înghiţire (din cauza rănilor dureroase şi a imobilităţii limbii),pot  fi un motiv important pentru pierderea în greutate.