Undă verde de la medic

Sexul în sarcină este permis,dacă medicul a decis că există nicio contraindicaţie. Nu-ţi fie teamă că-i faci rău bebeluşului. Nici măcar poziţia misionarului,cu partenerul deasupra,nu-l tulbură pe micuţ-dacă ai puţină grijă. Şi asta,datorită mai multor factori protectori care au rolul de a-ţi izola foarte bine copilaşul:sacul amniotic şi muşchii uterini îl feresc de orice agresiune din exterior,iar dopul de mucus care sigilează colul uterin îl protejează de infecţii.

S-ar putea ca,după consumarea actului sexual,să-l simţi că se mişcă mai mult decât de obicei. Este doar consecinţa faptului că inima îţi bate mai puternic – iar mititelul simte asta.

Orgasmul nu dăunează

Atât orgasmul cât şi stimularea zonelor erogene pot determina contracţii uterine,fără ca acest lucru să provoace risc de avort. Câteva contracţii uterine uşoare după actul sexual sunt perfect normale.

În cazurile rare în care contracţiile nu se opresc sau sunt însoţite de sângerări uşoare,du-te imediat la medic.

Creşte plăcerea

În timpul sarcinii,creşte fluxul de sânge de la nivelul pelvisului,uterului,vaginului şi clitorisului,fapt care produce congestionarea uşoară a zonei pelvine. Acest lucru îţi poate creşte plăcerea,contribuind la obţinerea unui orgasm mult mai intens.

S-ar putea însă ca,în ultimul trimestru de sarcină,să-ţi scadă din nou libidoul. Cauza sunt neliniştile legate de naşterea care se apropie. Sau,pur şi simplu,te simţi prea obosită sau prea greoaie. Explică-i partenerului ce simţi şi,cu siguranţă,se va arăta înţelegător.

De încercat!

-        Pe măsură ce sarcina avansează,devine din ce în ce mai inconfortabil pentru tine să simţi greutatea partenerului deasupra ta. În poziţia „faţă în faţă” sau „el în spatele tău”,nu va mai exista nici o presiune asupra abdomenului,iar penetrarea nu va mai fi atât de profundă.

-        Încearcă poziţia „tu deasupra”. În felul acesta,abdomenul va fi mai ferit.

-        Aşează-te în braţele lui,în timp ce el stă pe un scaun sau pe marginea patului. Şi în această poziţie,te poţi mişca nestânjenită.


Citeşte şi:

5 greşeli de evitat,pentru o căsnicie ca-n poveşti

Provocări erotice care fac sexul inedit