Este absolut esenţial,dacă vrei să ai o viaţă sexuală sănătoasă,să ştii cum să faci sex oral în condiţii de siguranţă-pentru tine şi pentru partenerul tău.

BTS se transmit şi oral

Pe scurt fie spus,bolile pot fi transmise pe cale orală. Unul dintre factorii de creştere a numărului de boli cu transmitere sexuală este sexul oral. În mod neaşteptat,doctori au tratat virgine care aveau BTS. Deci,multe adolescente care se consideră virgine au făcut sex oral şi s-au trezit cu herpes genital sau alte astfel de boli. Ca atare,protecţia este întotdeauna necesară.

Prezervativul are rolul lui

Asigură-te că un prezervativ acoperă mereu penisul partenerului tău atunci când îi faci sex oral. Acesta este relativ sigur. În cazul femeilor,bărbaţii vor folosi un inel gingival. Nu uita că nu este suficient ca el să poarte protecţie atunci când tu îi faci sex oral,trebuie şi ca tu să fii protejată,atunci când el îţi face ţie sex oral.

Unele boli,precum HIV-ul,se pot transmite şi pe cale orală,de la el la tine.

Cum se poate transmite HIV pe cale orală?

Cu toate că există un risc foarte scăzut de transmitere a HIV pe cale orală,asta este totuşi o realitate pe care nu o poţi ignora,Acest lucru se poate întâmpla în cazul în care persoana căreia i se face sex oral are SIDA şi are răni pe zona genitală,sau în cazul în care persoana care face sex oral are răni în gură sau sângerări gingivale.

Prevenirea îmbolnăvirii

Ar trebui să eviţi sexul oral dacă oricare dintre voi are leziuni în jurul gurii,vaginului sau a penisului. Acestea ar putea fi un semn de infecţie,astfel încât e mai bine să faceţi mai întâi o vizită la medic. De asemenea,trebuie să fii conştientă de faptul că bolile pot fi în continuare transmise prin sex oral,chiar dacă nu există semne sau simptome ale infecţiei. 

Să stai de vorbă cu partenerul tău despre protecţie înainte de a face sex oral este cea mai bună alegere. Acest lucru poate fi jenant,dar este o parte importanta a actului în sine-şi dacă ţi se pare prea dificil să discutaţi despre asta,atunci ar putea fi un semn că nu eşti pregătită să faci sex oral încă.