Contează mult greutatea corporală,iar mersul pe jos te poate ajuta. Un aspect estetic stabil este acel care menţine corpuldrept şi mai ales atunci când foloseşti cât mai puţină energie. Pentru a face acest lucru,este important să păstrezi coloana vertebrală dreaptă,să nu fie curbată,deoarece se formează cocoaşa în partea superioară sau inferioară.

Multe activităţi conduc la adoptarea unei posturi strâmbe,care în timp pot provoca mai multe probleme. Un stil de viaţă sedentar,folosirea prelungită a dispozitivelor electronice,poziţia în care dormim,printre altele,ne pot face să nu stăm drept,fără ca noi să realizăm.

Din fericire,există câteva sfaturi care pot fi de mare ajutor pentru a îmbunătăţi postura. Deşi schimbările se vor vedea în timp,este cel mai bun lucru pe care-l poate oferi corpul.

Iată care sunt sfaturile cele mai benefice:

Priveşte în oglindă

Este foarte util să stai în faţa oglindei atunci când vrei să corectezi postura. Păstrează în minte că trebuie să existe un echilibru uniform între greutatea de pe picioare,punând umerii spre spate,astfel încât aceştia să rămână la acelaşi nivel. Ştiai că pentru adoptarea unei poziţii corecte se poate trasa o linie imaginară dreaptă care trece de la spatele urechii,peste umăr,spre şold,genunchi şi gleznă?

Sprijină-te de perete

Un alt mod simplu de a adopta o poziţie corectă este de a te sprijini de perete. Ca să ştii dacă ai o postură bună,glisează mână între spate şi perete. Dacă mâna nu poate merge între perete şi spate,înseamnă că postura este corectă. În cazul în care există o distanţă mai mare,înseamnă că ai probleme cu postura.

Aşează-te pe scaun

Asigură-te că spatele este drept,umerii pe spate şi ţine tălpile pe podea. Nu este bine să stai picior peste picior pentru o lungă durată de timp,deoarece acest lucru duce la blocarea circulaţiei şi picioarele se pot umfla şi pot apărea varicele.

Ridică-te în picioare

Pieptul trebuie să fie în faţă şi muşchii încordaţi,astfel vei sta dreaptă. Greutatea corporală ar trebui să fie împărţită pe ambele picioare şi genunchii să fie uşor îndoiţi.

Mergi pe jos  

Ţine capul sus şi gâtul drept. Evită să te uiţi la sol pentru o lungă perioadă,deoarece acest lucru poate provoca dureri de gât. Calcă cu toată talpa.

Poziţia în care dormi

Cea mai bună poziţie pentru dormit este pe spate,cu picioarele drepte. Aceasta te ajută să menţii coloana vertebrală dreaptă,astfel respiri mai bine şi nu o să sforăi.

 Exerciţii  

Exerciţiul este esenţial pentru întindere muşchilor şi menţinerea lor într-o stare optimă,ceea ce este important pentru menţinerea unei posturi corecte. Este recomandat mersul pe jos,alergatul,înotul sau exerciţiile de stretching,printre altele,întotdeauna având grijă de postura ta.

De asemenea,este foarte important pentru persoanele care rămân aşezate pentru o lungă perioadă de timp să ia o pauză pentru a-şi întinde muşchii şi a adopta o poziţie dreaptă.

Credit foto:www.steptohealth.com