Fie că vrem sau nu,la un moment dat trebuie să acceptăm vârsta pe care o avem şi că semnele de pe piele ne arată începutul unei noi etape. Ridurile fac parte din procesul natural de îmbătrânire a organismului,dar ele pot să apară şi din alte cauze.

S-a demonstrat că pielea îmbătrâneşte prematur din cauza obiceiurilor zilnice,a dietei,poluării şi expunerii la soare,printre altele. Din fericire,există mai multe moduri de a minimaliza apariţia ridurilor şi îmbunătăţirea stării de sănătate a pielii.

Iată câteva sfaturi care încetinesc dezvoltarea ridurilor:

Evită expunerea la soare

Expunerea excesivă la soare cauzează leziuni ale pielii neprotejate care duce la apariţia timpurie a ridurilor. De aceea,foloseşte întotdeauna protecţie solară,mai ales pe faţă şi gât,ca o modalitate de a preveni şi de a reduce îmbătrânirea prematură a pielii. În plus,asigură-te că alegi o protecţie solară de înaltă calitate,pentru a proteja pielea de razele dăunătoare.

Renunţă la fumat

În plus,pe lângă faptul că provoacă daune interne grave pentru sănătate,fumatul accelerează procesul de îmbătrânire prematură a pielii,ceea ce duce la începerea procesului de dezvoltare a ridurilor. Totodată,pielea este afectată şi dacă stai lângă cineva care fumează. Acest obicei scade fluxul sanguin,încetineşte producţia organismului de colagen,şi are consecinţe grave asupra sănătăţii pielii.

Exfolierea

Un prim lucru care trebuie să se regăsească în rutina de îngrijire este exfolierea. Aceasta ajută la eliminarea pielii moarte,precum şi a altor impurităţi,care au tendinţa de a se depozita în cutele pielii,ceea ce fac ridurile mai evidente. Exfolierea naturală ajută la îngrijirea şi hidratarea pielii,stimulând eliminarea celulelor moarte pentru o piele mai tânără şi radiantă.

Odihna

Obţinerea de odihnă,în fiecare zi este una dintre cheile care menţin pielea sănătoasă,şi nu numai. Atunci când nu se doarme suficient organismul produce un exces de cortizol,care provoacă distrugerea celulelor,în timp ce îţi dă o stare de nervozitate. De aceea,trebuie să dormim între şapte şi nouă ore pe noapte,fără întrerupere,dacă vrem să avem pielea elastică şi radiantă.

Hidratează-te

Ridurile au nevoie de mai mult timp pentru a se dezvolta şi sunt mai puţin vizibile atunci când celulele pielii sunt bine hidratate. De aceea,este important să bem suficient de multă apă în fiecare zi şi de a folosi o cremă hidratantă facială,care hidratează în mod corespunzător celulele pielii.

Aplică aceste tratamente pentru a reduce ridurile:

Ingredientele naturale sunt foarte benefice când vine vorba de sănătatea pielii. Acestea sunt perfecte pentru reducerea ridurilor şi simptomele îmbătrânirii premature.Iată câteva dintre ele:

-Masează pielea feţei cu ulei de nucă de cocos.

-Aplică pe faţă suc de la ananas şi-l laşi să acţioneze 10 minute,apoi clăteşti. Repetă acest tratament în fiecare zi.

-Prepară o mască facială pe bază de turmeric şi zahăr,pe care o aplici pe faţă şi-o laşi să acţioneze cel mult 10 minute,după care clăteşti.

-Aplică în fiecare seară mască facială pe bază de aloe vera. O laşi să acţioneze jumătate de oră,după care clăteşti cu apă călduţă.