57% dintre bărbaţii implicaţi într-o relaţie de lungă durată nu sunt mulţumiţi de relaţia lor sexuală din prezent, spune un studiu al Universităţii Chapman. Pentru 32% dintre cupluri, sexul a rămas la fel de pasional ca în prima parte a relaţiei. Cercetătorii au încurajat aceste cupluri să vorbească despre viaţa lor sexuală, ca să vadă de ce le merge atât de bine:

Îşi exprimă afecţiunea toată ziua-bună ziua

Nu e despre cât sunteţi de dispuşi să încercaţi chestii noi în dormitor, ci despre cât de mult comunicaţi. E mai la îndemână să sari în pat cu cineva cu care vorbeşti toată ziua şi-i spui cât de mult îl iubeşti, decât cu cineva cu care abia comunici.
Aşa că, exprimă-ţi iubirea tot timpul, nu numai când vrei sex.

Vorbesc despre sex

40 la sută dintre bărbaţii chestionaţi spun că ei cer, cu subiect şi predicat, tot ceea ce vor în pat, la fel şi partenerele lor. Dacă ţi se pare ciudat să articulezi asta, poţi să iniţiezi un comentariu ulterior partidei de sex, în care să-i spui cât de mult ţi-a plăcut momentul X sau Y, după care să-l întrebi ce i-a plăcut lui.
Dacă vrei să-i ceri ceva nou dar nu ştii cum ar reacţiona, sexologii îţi sugerează să-l iei pe ocolite. Spune-i c-ai visat că voi doi.... şi vezi ce spune!

Se concentrează pe plăcerea ei

Pentru cei mai mulţi dintre bărbaţi, orgasmul e aproape un dat. Pentru femei, nu e la fel. Doar 66 la sută dintre femei au recunoscut că au avut orgasm în timpul unei partide de sex. Prin urmare, e logic ca o partidă de sex să fie cu atât mai satisfăcătoare, cu cât aceasta e la fel de plăcută pentru amândoi partenerii. Deci dacă te concentrezi pe tine nu eşti egoistă.

Creează o atmosferă romantică

Aprinderea unei lumânări sau o melodie care vă place amândurora poate să creeze atmosfera romantică de care, poate, aţi uitat demult. E despre crearea unui mediu intim, familiar, care să întărească relaţia voastră, nu doar să vă seteze pentru sex.

Sursa foto: dreamstime.com