Atenţie la modul de uscare

Poate nu ştiai,dar modul în care usuci părul cu foehnul poate avea un impact major asupra aspectului părului tău. Ideal este să usuci firele de la rădăcină înspre vârfuri. Pentru a realiza acest lucru trebuie să poziţionezi uscătărul de păr deasupra capului şi să-l mişti uşor spre vârfuri.


Citeşte şi:

3 boli ascunse care duc la căderea părului

Soluţii rapide împotriva părului gras


Foloseşte o perie de păr

Pentru un plus de strălucire este indicat să foloseşti o perie de păr. Aceasta descurcă mai uşor firele de păr,fără să le traumatizeze şi astfel vei preveni despicarea firului,ceea ce duce la aspectul de păr rebel şi lipsit de vitalitate.

Balsamul de păr,esenţial

În orice anotimp părul are nevoie de hidratare. Vara trebuie ferit de razele puternice ale soarelui,în timp ce iarna el trebuie să suporte temperaturile extrem de scăzute. Aşadar,oricât de grăbită ai fi,aplică după fiecare şamponare şi un balsam,specific firului tău de păr.

Nu-l freca prea mult cu prosopul

Din dorinţa de a înlătura excesul de apă,îţi usuci timp îndelungat părul cu prosopul,şi mai mult,îl freci energic. De asemenea,obişnuieşti să-ţi faci din prosop un turban şi să aştepţi câteva minute pentru ca apa să fie absorbită. Ei bine,aceasta este o greşeală comună,care dăunează grav sănătăţii firului,deoarece îl deshidratează şi-l predispune la rupere.

Un plus de strălucire

Părul drept pare mai strălucitor deoarece reflectă mai uşor lumina,în timp ce cel cârlionţat o absoarbe. Pentru a da un plus de strălucire buclelor tale poţi cumpăra o loţiune specială pentru acest tip de păr. Astfel vei avea bucle mătăseoase,uşor de aranjat şi pline de strălucire.