Shopping online. 12 trucuri care te ajută să economiseşti bani

1 84744 original jpg jpeg

În ziua de azi, am devenit atât de comozi încât ne comandăm - acasa sau la birou - tot ce ne trebuie. În era internetului prin fibră optică şi a cumpărăturilor cu cardul, online, toată lumea preferă să facă shopping online. Dar acest ”hobby” vine, de multe ori, cu neplăceri!

Azi vom discuta despre shopping online şi 12 trucuri care te vor ajuta. Vei reuşi, astfel, să îţi cumperi cele mai bune produse, vei face economie la bani şi nu îţi vei mai achiziţiona toate lucrurile de care, de fapt, nu ai nevoie!

Shopping online - 12 trucuri pentru economie

1. Cel mai bun moment pentru cumpărături online

Este între marţi şi joi. Cea mai proastă zi pentru cumpărături online e duminica. Noiembrie este luna de vânzări masive datorită sărbătorilor de iarnă. Apoi e urmată de luna ianuarie când toate magazinele oferă reduceri. Ianuarie este şi luna în care firmele mai mici se lansează pe piaţă aşa că puteţi profita de ofertele lor!

image

2. Cardurile de credit sunt mai bune decât cardurile de debit

Cardurile de credit sunt cele mai bune pentru shopping online. În cazul în care nu mai vrei produsul sau nu ţi-a ajuns şi vrei banii înapoi pe el, cardurile de credit primesc banii înapoi mai repede faţă de cardurile de debit. Asigură-te că faci cumpărături de pe un site de încredere. Păstrează un print screen cu factura primită după ce ai efectuat plata cu cardul.

image

3. Foloseşte opţiunea Live Chat pentru a beneficia de reduceri

Dacă adori să negociezi pentru a face economie la bani, o poţi face folosind opţiunea Live Chat. Evident, doar dacă site-ul are una implementată. Micii roboţi vor căuta în site, pentru tine, cele mai ieftine produse. Tot ce trebuie să faci e să îi ceri oferte speciale sau produse cu reduceri semnificative.

image

4. Urmăreşte firmele de la care vrei să faci cumpărături

Da-le follow şi like pe Instagram sau Facebook pentru a fi la curent cu ultimele lor oferte. Abonează-te la conturile verificate, nu la cele fake.

image

5. Urmăreşte influenceri şi bloggeri pentru coduri şi discounturi

În ultimii ani, influencerii şi bloggerii au devenit importanţi pentru firmele care vor să îşi vândă cât mai multe produse. Şi totul pentru că oamenii testează produsele şi îşi spun părerea sinceră despre ele. Iar publicul le asculta sfaturile. Tocmai de aceea firmele mari fac parteneriate cu influenceri şi bloggeri pentru coduri şi discounturi, vouchere sau giveaway-uri.

6. Consultaţi întotdeauna statisticile modelului din descrierea produsului

Cumpărăturile online sunt impulsive, de cele mai multe ori. Înainte să cumperi un produs văzut în poză, caută mărimile modelului care poartă hainele. Dacă e mai înaltă ca tine, e clar că hainele de pe ea nu vor veni la fel de bine şi pe tine. În plus, verifică tabelul cu măsuri de pe site să te asiguri că îţi cumperi haine pe mărimea ta.

image

7. Lăsaţi produsele pentru care nu sunteţi sigur în coşul dvs. pentru o perioadă

Dacă ţi-a făcut ceva cu ochiul, dar nu eşti sigură că merită banii, salvează produsul în coşul de cumpărături. În momentul în care va fi redus sau la o promoţie, vei fi anunţată prin mail şi vei economisi bani.

image

8. Înregistraţi-vă pe site-uri pentru cupoanele de reduceri

În momentul în care faci cumpărături pe un site nou, fă-ti cont pentru a beneficia de reducerile oferite noilor clienţi de pe site. Tot ce trebuie să faci e să te loghezi cu Facebook, să îţi faci cont nou pe bază de email sau să te abonezi la newsletter-ul lor.

image

9. Utilizaţi ”articolele de umplere” de pe Amazon pentru a obţine livrări gratuite

Dacă ai achiziţionat un produs pentru care nu ai atins suma limită pentru livrare gratuită, te ajutăm noi. Este un tool creat de Amazon pentru a veni în ajutorul clienţilor, dar şi pentru a vinde. Tot ce trebuie să faci e să îţi comanzi produse ieftine până când ai atins suma limită la care beneficiezi de transport gratuit.

image

10. Căutaţi produsul dorit pe mai multe siteuri

Este posibil să dai de un produs pe un site care afişează un preţ piperat. Cel mai bun mod e să îl cauţi şi pe alte site-uri unde îl poţi găsi la preţuri mai mici. Printre aceste siteuri se numără Amazon, Asos, Nordstrom sau ShopStyle.

image

11. Citeşte comentariile şi notele acordate de clienţi

Înainte să cumperi un lucru, indiferent de preţul lui, e bine să citeşti comentariile celor care au comandat acel produs. Aşa poţi afla informaţii legate de calitate, dimensiune şi mod de funcţionare. Caută clienţi care au postat poze reale cu produsul cumpărat de ei. Îţi poţi împărtăşi experienţa în acelaşi mod, pentru viitorii clienţi.

image

12. Utilizaţi pluginul "Honey" pentru cele mai bune vouchere de reduceri online

Este o aplicaţie care va căuta în locul tău cele mai bune cupoane de reduceri şi le va aplica în coşul tău, automat.

image

Spor la cumpărături online!

Sursa: brightside.me