Funcţia principală a rinichilor este de a elimina toxinele din sânge şi excesul de apă şi deşeuri prin urină. De obicei,toxinele sunt dizolvate,dar,uneori,ele formează cristale mici,care se pot strânge în grupuri,devenind pietre la rinichi.

 

Simptome pietre la rinichi - Durere de rinichi

 

Pietrele de rinichi pot provoca dureri pe partea afectată a abdomenului. Este posibil să apară durere bruscă severă care să se agravează în valuri. Acestea pot provoca,de asemenea,dureri în spate,zona inghinală şi organe genitale.

 

Colică renală

 

Această durere poate apărea şi dispărea sau să rămână constantă. Este cauzată de piatra care se deplasează în interiorul rinichiului. Schimbarea poziţiei corpului nu calmează durerea.

 

Simptome pietre la rinichi - Sânge în urină 

 

Dacă ai observat sânge în urină şi te doare stomacul,este posibil să ai pietre la rinichi. De aceea,nu amâna vizita la medic.

 

Infecţie

 

Persoanele cu pietre la rinichi au adesea infecţii urinare,febră şi simt dureri în timpul urinării.

 

Simptome pietre la rinichi - Semne timpurii ale pietrelor la rinichi

 

Urinare frecventă şi dureroasă-este un semn precoce al prezenţei pietrelor la rinichi.

Simptome pietre la rinichi - Greaţă şi vărsături-acestea sunt semne timpurii ale pietrelor la rinichi. Atunci când rinichii nu funcţionează corect singura cale prin care corpul poate să elimine deşeurile este prin vărsături.

Urină cu miros înţepător– dacă ai pietre la rinichi,este posibil să observi că urina este tulbure de la produsele chimice în exces şi a toxinelor şi că are un miros înţepător.

Simptome pietre la rinichi - Incapacitatea de a sta-în cazul în care piatra este mare,este posibil să nu poţi sta jos,pentru că se pune mai multă presiune pe zona afectată. Poţi simţi o oarecare uşurare în picioare.