Pentru că unele femei pot dezvolta reacţii alergice la prezervative,e bine să recunoşti din vreme simptomele.

Erupţii cutanate genitale

 

Te protejezi folosind un prezervativcu spermicid? Dacă da,este posibil ca din cauza acestuia să te confrunţi cu mâncărimiuşoare şi iritaţii în zona genitală.

 

Vezicule genitale

 

Latexul,materialul din care este confecţionat prezervativul,poate da umflături genitale severe,escoriaţii şi iritaţii. Dacă pe lângă aceste neplăceri în zona genitală apar şi vezicule,consultă medicul ginecolog pentru un tratament şi diagnostic corecte.

 

Iritaţii ale ochilor

 

Pare greu de crezut,dar alergia la latex poate favoriza ca alergenii să ajungă la nervii optici prin sânge,cauzând ochi umezi şi iritarea lor.

 

Erupţii pe piele

 

Reacţiile alergice la prezervative nu se limitează doar la zona genitală,ci pot provoca,de asemenea,erupţii cutanate şi urticarie pe piele.

 

Scăderea tensiunii arteriale

 

În cazuri extreme,reacţiile alergice severe la prezervative pot duce la scăderea tensiunii arteriale. În cazul în care nu sunt tratate imediat,astfel de alergii pot pune viaţa în pericol.

 

Greaţă

 

Reacţia alergică la spermicide sau latex poate duce la greaţă şi ameţeli,neplăceri pe care multe femei le confundă cu tulburări digestive şi nu solicită tratament decât atunci când este prea târziu.

 

Constricţii toracice

 

În cazuri extreme,din cauza reacţiilor alergice severe la latex sau spermicidele din prezervative,femeile se pot confrunta cu senzaţia de apăsare în piept şi dificultăţi de respiraţie,problemă pentru care trebuie să se acorde o atenţie medicală imediată.