Ai arsuri solare

Un amestec de oţet cu apă în părţi egale este extraordinară pentru pielea care se resimte după o expunere prelungită la soare. Reţine acest remediu pentru perioada de concediu şi asigură-te că ai la tine puţin oţet în primele zile de plajă.

Te doare gâtul

Oţetul este şi un bun remediu contra usturimii gâtuluiîn caz de răceală. La primele semne,poţi să faci gargară cu un amestec făcut dintr-un pahar cu apă călduţă şi o lingură de oţet. Un alt preparat util îndeosebi în caz de tuse este cel format din cantităţi egale de oţet de mere şi de miere.

Ţi s-a rărit părul

Pentru a stopa căderea părului şi a avea un plus de strălucire foloseşte oţet în timpul spălării podoabei capilare. După şamponare,clăteşte cu un amestec făcut din 2 căni de apă caldă şi o lingură de oţet. Dacă mirosul părului ţi se pare neplăcut,foloseşte la final puţin ceai de muşeţel ori câteva picături de ulei esenţial.

Ai febră musculară

Cu oţet de mere poţi să-ţi alini durerile cauzate de febra musculară după o drumeţie la munte sau dacă n-ai mai făcut de mult sport. Aplică pe zonele dureroase o compresă îmbibată într-un amestec de apă cu oţet de mere. Leacul ajută şi pe cei pe care-i chinuie durerile cauzate de artrită,pentru că acidul malic din oţetul de mere dizolvă cristalele de acid uric care se formează în jurul articulaţiilor.

Alte utilizări mai puţin ştiute ale oţetului

Mobila şi-a pierdut strălucirea

Pentru a da strălucire mobilei,amesteci două tipuri de combinaţii:una făcută dintr-o cană de ulei de măsline şi o cană de floarea soarelui şi alta dintr-o jumătate de cană de suc de lămâie şi 250 ml de lămâie. Le aplici pe mobilă cu o cârpă moale de bumbac,apoi o ştergi cu o lavetă uscată.

Ai pete galbene pe haine

Poţi scoate cu ajutorul oţetului petele apărute pe bluzele şi tricourile deschise la culoare din cauza antiperspirantului. Cu ajutorul unui burete,aplici pe zona pătată sau îngălbenită puţin oţet. Îl laşi să acţioneze 15-20 de minute,apoi speli hainele aşa cum procedai în mod obişnuit.