3 verdeţuri „prietene” cu silueta

Spanacul-excelentă sursă de fibre

Această plantă este o sursă importantă de elemente nutritive,printre care se numără vitamina C,fierul,fibrele,betacarotenul şi calciul. Studiile arată că un consum moderat,dar constant,de spanac menţine în limite normale nivelul glicemiei,previne constipaţia,protejează organismul de simptomele neplăcute ale osteoporozei şi combate afecţiunile dentare. În plus,spanacul luptă împotriva afecţiunilor cronice,care duc la secreţia excesivă de acid în organism.

Urzicile îţi redau tonusul!

Bogate în vitamine (A,B,C,E şi K) şi minerale (calciu,fier şi magneziu),urzicile sunt considerate un tonifiant natural,motiv pentru care este indicat să le incluzi în alimentaţie. În plus,ele ajută la reglarea tranzitului intestinal,prin stimularea digestiei,prevenind astfel constipaţia,o afecţiune des întâlnită în rândul persoanelor supraponderale şi obeze.

Loboda,puternic efect diuretic

Deoarece conţine o serie de substanţe benefice pentru organism,loboda se încadrează cu succes în categoria verdeţurilor care ajută la slăbit. Pe lângă faptul că are acţiune diuretică,aceasta acţionează ca mineralizant şi vitaminizant,ceea ce contribuie la menţinerea organismului sănătos şi la încetinirea procesului de îmbătrânire.

Combinaţii bio pentru o talie de viespe

Sucul de sfeclă roşie intensifică arderea grăsimilor

Datorită cantităţii însemnate de fier pe care o conţine,sfecla roşie ajută la accelerarea procesului de ardere a grăsimilor din organism. Este indicat un pahar cu suc pe zi,repartizat în trei reprize,în combinaţie cu suc de portocale (150 ml suc de sfeclă roşie şi 100 ml suc de portocale).

Pentru digestie,bea limonadă

Dacă ai un metabolism „leneş“,trebuie să iei un stimulent natural. Sucul de lămâie este soluţia ideală,pentru că are un efect dublu:detoxifică organismul şi ajută la slăbit. Astfel,te vei simţi mult mai uşoară şi mai energică! Lămâia elimină toxinele,prevenind stocarea lor sub formă de grăsimi. Pentru un efect garantat,bea în fiecare zi un pahar cu suc de lămâie,îndulcit cu puţină miere.

Roşiile şi castraveţii reduc apetitul

Sărace în calorii,roşiile şi castraveţii,consumate sub formă de suc,inhibă senzaţia de foame,accelerează metabolismul şi favorizează eliminarea toxinelor. Îl poţi bea simplu sau în combinaţie cu puţină lămâie,coriandru ori scorţişoară.

Sfatul specialistului:Dr. Şerban Damian,nutriţionist sportiv la Centrul de Nutriţie Superfit

„Primăvara este momentul ideal pentru a face o reală «cură de detoxifiere»,şi asta fără a recurge la ceaiuri,suplimente nutritive sau reţete speciale. Este suficient să introduci în alimentaţie plantele de sezon nou apărute,proaspete,încărcate de nutrienţi speciali,pe care nu-i vom mai regăsi în alte alimente. De asemenea,este recomandat să reduci aportul de alimente de origine animală,în special carne,crescând proporţional aportul de vegetale.

Aşadar,mănâncă ceapă verde,ridichi,lobodă,ştevie,spanac,căpşune şi cireşe. Pe măsură ce apar alte plante de sezon,introdu-le în alimentaţie,asigurând o varietate cât mai mare de alimente. Cei care vor ţine cont de aceste sfaturi se vor simţi mai uşori,mai activi,cu chef mai mare de viaţă,mai optimişti şi mai veseli.“