Peştele este renumit pentru calităţile nutritive,de aceea el reprezintă carnea preferată în multe tipuri de dietă.
 
Carnea de peşte este bogată în proteine,conţine minerale şi vitamine,fiind o sursă de grăsimi sănătoase. În plus,nu este aşa de greu de gătit şi are un număr mic de calorii. Cel mai uşor este să adaugi câteva ierburi,suc de lămâie şi-l bagi la cuptor
 
Peştele conţine proteine uşor de digerat,fiind bogat în acizi graşi esenţiali Omega 3,vitaminele A,D,E,B12,dar şi minerale precum potasiu,fier,iod,fosfor şi seleniu. Aceste substanţe ajută dezvoltarea cognitivă,îmbunătăţesc vederea şi întăresc sistemul imunitar.
 
Datorită conţinutului de fier,consumul de peşte regulat previne anemia,iar Vitamina D este esenţială în absorbţia şi fixarea calciului,asigurând oase puternice şi o dantură sănătoasă.
 
Dacă asociezi peştele cu câteva legume sau cu puţin orez brun poţi crea o mâncare simplă,sănătoasă şi cu aspect apetisant.
 
Ca să scapi de zonele rotunjoare,legumele şi peştele sunt cei mai mari aliaţi ai tăi. Legumele îţi vor detoxifia organismul,iar acizii graşi din peşte vor topi grăsimile „rele“ din sânge.
 
Peştele slab,ca păstrăvul,şalăul sau ştiuca,este cel mai bun pentru această dietă,deoarece are puţine grăsimi şi calorii.
 
De două ori pe săptămână,poţi consuma însă şi peşte gras oceanic,cum ar fi somonul,dorada,tonul sau sardinele.
 
Prin conţinutul lor ridicat de Omega 3 şi de vitamina D,acest tip de peşte îţi întăreşte oasele şi scade nivelul de colesterol „rău“ din sânge.
 

Iată câteva variante de meniu sănătos:

 

Micul dejun (variante):

 
-pâine integrală cu şuncă 
-brânză slabă cu un iaurt degresat.
 

Gustare (variante):

 
-deserturi cu cereale integrale
-iaurturi slabe şi fructe de vară. 
 

Luni

 
Prânz– 270 kcal
 
-100 g păstrăv la grătar 
-200 g dovlecel la grătar
-1 felie de pâine integrală
 
Cină– 265 kcal
 
-200 ml supă de legume
-150 g ştiucă la cuptor,cu 150 g sos de roşii
-50 g mămăligă
 

Marţi

 
Prânz– 317 kcal
 
-150 ml ciorbă de peşte cu legume
-200 g salată din:50 g orez cu 50 g ton şi 100 g ardei gras,roşii şi castraveţi
 
Cină– 210 kcal
 
-150 g şalău pe grătar
-200 g legume sotate (morcovi,dovlecei,fasole verde)
-1 felie de pâine integrală
 

Miercuri

 
Prânz– 285 kcal
 
-200 g păstrăv la grătar
-150 g fasole verde sotată
-30 g sos de roşii
 
Cină– 215 kca
 
-200 g salată din 100 g cartofi cu 50 g ton,1 ardei gras,1 castravete
-1 felie de pâine integrală
 

Joi

 
Prânz– 295 kcal
 
-150 ml supă de fasole verde
-200 g frigărui cu scrumbie,roşii,ceapă,ardei gras
-30 g mujdei de usturoi
 
Cină– 225 kcal
 
-150 g ştiucă la cuptor cu roşii,dovlecei,ceapă,usturoi
-50 g mămăligă
 

Vineri

 
Prânz– 265 kcal
 
-200 ml ciorbă de peşte
-100 g salată de vinete
-2 felii de pâine integrală
 
Cină– 267 kcal
 
-150 g saramură de păstrăv
-50 g mămăligă
-1 lingură mujdei de usturoi
 

Sâmbătă

 
Prânz– 260 kcal
 
-150 ml supă cremă de dovlecei
-150 g doradă la cuptor cu 100 g ciuperci sotate
 
Cină– 296 kcal
 
-250 g salată de cartofi cu 100 g scrumbie afumată,30 g măsline,1 ceapă
 

Duminică

 
Prânz– 265 kcal
 
-200 g ştiucă la cuptor 
-200 g dovlecei la grătar cu usturoi
 
Cină– 248 kcal
 
-200 g salată verde cu 100 g ton (în suc propriu),ardei gras,castraveţi,ceapă
-30 g crutoane de pâine integrală