Atât pielea şi bustul se lasă în timp,ca urmare a fenomenului firesc al gravitaţiei. La unele femei,sânii se lasă mai devreme,la altele mai târziu,în funcţie de vârstă,de tipul pielii,de dimensiunea bustului şi de diverse obiceiuri,cum ar fi evitarea sutienului.

Se pare că,cu cât sunt mai grei sânii,a se citi mai voluminoşi şi frumoşi,cu atât creşte riscul ca aceştia să se lase mai devreme. Iar la asta contribuie şi sarcina,fluctuaţiile de greutate şi alţi factori,care produc slăbirea rezistenţei pielii. Din păcate,nu existe creme şi tratamente cosmetice care să facă minuni,cum ar fi implanturilede colagen – substanţa responsabilă cu rezistenţa ligamentelor,care începe să-şi piardă,în timp,din puteri.

„Dacă port sutien,mi se lasă sânii?“ Nu,este un mit!

Sunt mult persoane care cred că dacă poartă sutien,pielea lor primeşte ajutor mereu şi „uită“ să-şi mai facă treaba. Practic pielea care susţine sânii începe să se slăbească. Medicii specializaţi pe chirurgie estetică spun că această idee este falsă şi că sutienul are nu doar rol de înfrumuseţare a aspectului bustului,ci şi de susţinere a lui şi este antigravitaţional.

Mai mult decât atât,este indicată purtarea lui,bine,o formă mai lejeră a lui,cum sunt bustierele,şi în timpul nopţii.

Dacă firele de colagense rup,acestea nu mai pot fi refăcute,aşa că cel mai bine este să previi lăsarea sânilor,decât să ai impresia că poţi face minuni după ce faptul este consumat.

Obiceiuri de adoptat chiar azi,care previn lăsarea sânilor

Dacă porţi sutien cu sârmă,ar fi bine să renunţi la el,pentru că sârma striveşte sânul şi,în loc să susţină pielea bustului,o presează şi produce răni.

Menţine-ţi greutatea corporală în limite normale,pentru că orice modificare,de exemplu o sarcină,poate slăbi rezistenţa pielii.

E bine să eviţi expunerea la soare şi la razele UV. Sunt specialişti care spun că sânii expuşi la soare se atrofiază,dacă sunt supuşi unor arsuri solare repetate. De fapt,nu doar se atrofiază,ci încep să se subţieze şi încep să atârne. Cu alte cuvinte,poartă sutienul pe plajă şi evită să faci topless. Şi şedinţele la solar pot avea acelaşi efect negativ asupra bustului.

Renunţă să mai fumezi,pentru că şi acest viciu este nociv pentru sâni:accelerează deteriorarea structurii pielii.