Virusul herpetic este de două tipuri şi cauzează două forme diferite de afecţiuni. Forma cea mai uşoară se manifestă prin apariţia unor băşici la nivelul gurii,în special al buzelor,în timp ce cea de-a doua formă este ceva mai gravă,băşicile apărând în zona genitală şi sunt însoţite de dureri puternice.

Dacă le foloseşti sub formă de comprese sau de ceai,anumite plante au proprietăţi antiinflamatoare şi vor grăbi procesul de vindecare.

Acestea sunt:


-Aloe vera hidratează pielea şi menţine umiditatea ei,astfel pustulele şi durerea vor dispărea într-un timp mai scurt.

-Un alt leac la îndemână sunt frunzele de citronella. Acestea se fierb  într-o cană de apă şi după ce s-a răcit se tamponează cu această infuzie zonele afectate.

-Şi uleiul din arbore de ceai este recomandat. Aplică câţiva stropi pe un disc demachiant şi masează uşor zonele dureroase.

-Pentru a calma inflamaţia,îţi poţi pregăti un ceai dintr-o rădăcină de brusture şi două rădăcini de echinaceea. Se fierb timp de 5 minute şi se bea câte o cană de patru ori pe zi. Pentru un gust plăcut poţi adăuga scorţişoară sau coajă de portocală.

-Genţiana este o altă plantă care poate face minuni în cazul herpesului,deoarece este un antibiotic natural. Se zdrobeşte şi se pune direct pe răni. Vei vedea rezultatele după câteva aplicări.

Citeşte şi:

Ce să consumi ca să scapi de stres

Cum să-ţi întăreşti sistemul imunitar