Curcuma

 

Ingredientele puternice care se găsesc în acest condiment reduc inflamaţia. Tot ce trebuie să faci este să amesteci 1 linguriţă de pulbere de curcuma cu 1 linguriţă de miere,până obţii o pastă. Întinde substanţa pe dinţi şi pe gingii şi las-o să acţioneze aproximativ 3 minute. Clăteşte cu apă din abundenţă.  Repetă procedeul înainte de culcare,în fiecare zi.

 

Ulei de arbore de ceai

 

Este antiseptic,motiv pentru care te poate ajuta în cazul în care suferi de o boală gingivală. Pune câteva picături de ulei de arbore de ceai pe un tifon,după care masează gingiile. Datorită eficienţei sale în aceste probleme de sănătate,mai multe tipuri de pastă de dinţi conţin ulei de arbore de ceai.

 

Ulei de muştar

 

Datorită beneficiilor sale pentru sănătate,uleiul de muştar este adesea folosit la gătit. Este bogat în vitamine şi are proprietăţi antioxidante. Pentru a beneficia de proprietăţile sale,pune ½ linguriţă de ulei de muştar în palmă şi întinde lichidul cu degetul peste gingii,prin mişcări circulare. După aceea,clăteşte cu apă călduţă. Acest tratament stimulează gingiile,creşte circulaţia sangvină şi calmează durerea.

 

Suc de lămâie

 

Lămâia,sub formă de suc,poate fi de ajutor în cazul afecţiunilor gingivale. Stoarce o lămâie şi în sucul obţinut adaugă un vârf de cuţit de sare. Omogenizează bine ingredientele,până obţii o pastă. Aplică soluţia obţinută pe dinţi şi las-o să acţioneze câteva minute,după care clăteşte cu apă din abundenţă.

 

Ulei de nucă de cocos

 

Aplicarea de picături de ulei de cocos pe gingii este un tratament excelent în tratarea problemelor gingivale. Şi asta pentru că acesta are proprietăţi antimicrobiene foarte puternice şi antiinflamatorii,ţinând la distanţă gingivita,una dintre cele mai frecvente afecţiuni ale gingiilor.

 

Bicarbonatul de sodiu

 

Este un remediu recomandat în tratarea multor boli gingivale. Amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu cu una de apă,pentru a obţine o pastă. Întinde substanţa pe gingii,după care clăteşte cu apă călduţă din abundenţă.