Ulei de vitamina E

Deshidratarea poate duce la unghii fragile. Pentru a le menţine hidratate, uleiul de vitamina E este deosebit de util deoarece le hrăneşte şi le întăreşte.

Ce trebuie să faci:

Extrage uleiul dintr-o capsulă, apoi aplică-l pe unghii şi masează uşor pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui. Repetă tratamentul zilnic timp de două sau trei săptămâni.

Ulei de nucă de cocos

Uleiul de nucă de cocos este folosit în foarte multe produse de îngrijire, fiind eficient şi pentru unghii fragile. Acest ulei conţine grăsimi saturate care hidratează unghiile şi le protejează de infecţii.

Ce trebuie să faci:

Poţi aplica ulei de nucă de cocos călduţ direct pe unghii şi masează uşor aproximativ 5 minute – ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui în buricul degetelor şi în patul unghiilor. Repetă tratamnentul de două sau trei ori pe zi.

Suc de lămâie

Sucul de lămâie este eficient deoarece întăreşte unghiile şi le curăţă, prevenind îngălbenirea.

Ce trebuie să faci:

Cufundă o dischetă demachiantă în suc de lămâie proaspăt stors, apoi şterge unghiile. Lasă-l să acţioneze peste noapte. Repetă tratamentul o dată pe zi.

Ulei de măsline

Uleiurile calde sunt foarte bune pentru îmbunătăţirea texturii unghiilor.

Ce trebuie să faci:

Pune într-un vas câte o lingură de ulei de jojoba şi ulei de măsline şi dă-o pe foc aproximativ două minute. Îndepărteaz-o când se încălzeşte, după care las-o să se răcească. Cufundă o dischetă demachiantă în amestecul de ulei, călduţ, apoi aplică-l pe unghii, masând pentru ca uleiul să pătrundă şi să hrănească unghia. Lasă-l să acţioneze în jur de 10 minute. Repetă tratamentul o dată pe zi.

Credit foto: www.istitutostanga.it