Ulei esenţial de mentă

 

Uleiurile esenţiale din compoziţia mentei sunt excelente pentru stările de greaţă sau contra răului de maşină. Ia-ţi la drum,într-un termos,ceai de mentă,preparat din 2 linguriţe de frunze uscate la o cană cu apă clocotită. Bea maximum 2 căni. Mai ia cu tine o sticluţă cu ulei esenţial de mentă. Toarnă pe o batistă câteva picături şi inspiră adânc. Menta te scapă şi de durerile de cap asociate răului de maşină. Prepară o infuzie dintr-o linguriţă de frunze de mentă la o cană cu apă fiartă,pe care o aplici sub formă de cataplasme reci pe frunte şi în zona tâmplelor.

 

 

Rădăcină proaspătă de ghimbir

 

Cumpără-ţi de la plafar sau din magazinele cu condimente ghimbir confiat sau rădăcină proaspătă de ghimbir,pe care o tai mărunt. Mestecă îndelung bucăţele mici,pe tot parcursul călătoriei. Efectul e garantat! Dacă nu îţi place gustul puternic al ghimbirului,poţi prepara un ceai de ghimbir,mai puţin aromat,dintr-o linguriţă rasă de rădăcină de ghimbir la o ceaşcă cu apă clocotită (timp de infuzare:5 minute). Bea lichidul înainte de a porni la drum – sau ia-l la tine,într-o sticlă,şi bea-l cu înghiţituri mici.

 

 

Zeamă de lămâie

 

Zeama de lămâie se consumă proaspăt,ca să nu-şi piardă proprietăţile,atunci când ţi-e greaţă. Pune într-o jumătate de pahar cu apă 1-2 linguri de zeamă (dacă suporţi,poţi să adaugi sucul de la un fruct întreg). Nu adăuga zahăr! Bea cu înghiţituri mici,în timp. Trebuie să ştii că zeama de lămâie nu produce aciditate în organism,dacă e consumată fără zahăr sau miere. Sucul e oxidat în timpul digestiei,fiind transformat în carbonaţi şi bicarbonaţi care neutralizează aciditatea stomacală.

 

 

Ulei esenţial de mărar

 

Uleiul esenţial din seminţele sale are efect antispasmodic asupra muşchilor netezi ai intestinului. Dacă ai dureri de burtă în timpul transportului,uleiul de mărar le va alina. Prepară o infuzie din 2 linguriţe de seminţe de mărar la o cană cu apă fierbinte. Lasă 10 minute. Nu bea mai mult de 3 căni pe zi.