Dar dacă partenerii se iubesc,pot să găsească soluţia care să-i scoată din această pasă proastă.

A intervenit plictiseala

Terenul crizei:Staţi împreună de mai mulţi ani. Nu aţi avut certuri sau dispute majore care să vă alunge liniştea.

Însă nici pasiunea nu-şi mai găseşte locul în relaţie şi vă puteţi considera mai mult colegi de apartament sau de cameră,decât iubiţi.

Punctul culminant:Realizaţi că a trecut ceva timp de când nu aţi mai făcut dragoste sau aţi fost afectuoşi unul cu celălalt.

Totul se desfăşoară ca într-un program pe calculator,ştiţi ce o să se întâmple şi foarte rar un gest al celuilalt vă atrage atenţia.

Soluţia:La o primă vedere,ai spune că ceea ce vă trebuie este să vă despărţiţi un timp şi să luaţi o pauză ca să vă „reconfiguraţi” viaţa. Pe termen scurt,s-ar dovedi utilă.

Cu toate acestea,dacă vreţi să rezistaţi împreună mult timp de acum încolo,trebuie să înfruntaţi rutina şi să vă găsiţi activităţi care nu se regăsesc în „meniul” zilnic.

Ieşiţi împreună,uitaţi de reguli şi de facturi,încercaţi noi „strategii” sexuale în dormitor.

Te-a înşelat cu o colegă

Terenul crizei:Partenerul te-a înşelat cu o colegă de serviciu. Ai suferit mult,dar la insistenţele lui i-ai mai dat o şansă şi ţi-a promis că nu va mai călca strâmb.

Punctul culminant:Cu timpul,ţi-ai dat seama că nu l-ai iertat şi că nu mai poţi avea încredere în soţul tău.

Te simţi stupidă pentru că nu ţi-ai dat seama ce se petrece,ai tendinţa de a te compara cu cealaltă femeie şi ai senzaţia că te minte cu neruşinare.

Nu mai eşti preocupată să-l seduci,vrei să-l faci să sufere şi să treacă printr-o situaţie asemănătoare.

Soluţia:Ţi se pare că,dacă-ţi faci soţul gelos,în sfârşit îţi vei lua revanşa. Dar lucrurile nu stau chiar aşa.

Trebuie să înveţi să-ţi calci pe orgoliu şi să admiţi că partenerul tău a făcut o greşeală. Eşti dispusă să-i mai dai o şansă?

Atunci asumă-ţi acest lucru şi mergi până la capăt. Faptul că-i plăteşti cu aceeaşi monedă nu-ţi va alina rana şi nici nu va face împăcarea mai uşoară.

Faci singură treburile casei

Terenul crizei:Vă dedicaţi mult timp locului de muncă. Dar,în timp ce tu lucrezi de acasă,  partenerul îşi petrece toată ziua la birou.

Rămâi pe cap cu treburile casnice,cu pregătitul copiilor pentru şcoală şi cu celelalte activităţi cotidiene.

Punctul culminant:Ai fost plecată cu copiii la bunici şi când te-ai întors,ai găsit casa dată peste cap.

Vase nespălate,facturi neplătite şi mâncarea stricată în frigider-iată doar câteva dintre lucrurile care te scot din sărite.

Soluţia:Îţi spui că nu eşti mama soţului tău şi că ar trebui să înveţe să-ţi aprecieze munca. Te enervezi şi-i reproşezi câte-n lună şi-n stele.

Dar lucrurile nu se rezolvă aşa. Încearcă să-i explici ce te deranjează,cu exemple concrete,şi să-i spui foarte serios,dar pe un ton care să nu sune a ameninţare,că vei lua măsuri serioase.

Rolurile se vor împărţi în familie şi fiecare va avea ceva de făcut. Iar dacă soţul tău nu-şi face treaba,suportă singur consecinţele.