Dacă fiecare apariţie a sa la televizor este una memorabilă şi plină de culoare, Busu a ales să fie discret pe plan personal. Se declară împlinit cu viaţa pe care o are alături de soţia lui Liliana şi cele două fete:  Natalie. de 15 ani şi Catinca, de 8 ani. 


Viaţa de familie a lui Florin Busuioc

Busu s-a recăsătorit pentru a doua oară cu Liliana, fosta lui studentă, în urmă cu mulţi ani. 

"N-am avut o poveste de dragoste chiar de la început. Mi-a fost studentă. Mi se părea ciudat să-i fiu profesor şi am plecat din şcoală. N-am putut continua şi m-am cărat, ca să zic aşa. Noi am avut o poveste din două bucăţi cumva. Am avut o perioadă la început mai pasională, plină de furtună, dar am stabilit că nu prea merge, prea suntem vulcanici amândoi şi ne-am despărţit o vreme. Vreo opt-zece ani. După aceea ne-am reîntâlnit şi gata, s-a refăcut legătura", spunea Florin Busuioc pentru adevărul.ro. 


lorin Busuioc mare are un fiu mai mare, din căsnicia cu Marieta, o asistentă medicală din Târgul Mureş, cu care nu are o relaţie apropiată. Potrivit unica.ro, Florin Busuioc Jr. are 27 de ani, iar ultima dată şi-a văzut tatăl pe când avea 17 ani.

Busu a vorbit cu regret despre prima sa căsnicie: „M-am insurat cand eram la Piatra Neamţ. Nu ştiu ce mi-a venit atunci, m-am îndrăgostit, m-am însurat, am făcut copil, m-am speriat şi am fugit. Mi-a părut rău, sigur că da. Mă urmăreşte şi acum gestul ăsta. Chiar am o problemă cu mine legată de povestea asta”.Florin Busuioc, desemnat cel mai bun prezentator meteo

Florin Busuioc s-a născut pe 19 mai 1962 în Hunedoara. El a copilărit şi aici, dar şi în satul Şoimăreşti, judeţul Neamţ, iar visul de a deveni actor l-a adus la Bucureşti. Deşi marea lui pasiune rămâne actoria, el este cunoscut mai mult ca om de televiziune

“Am început la TVR, cu o emisiune pentru copii, «Tip-Top Minitop», la care am ajuns făcând un film pentru TVR, o poveste ţăcănită cu o pisică scăpată printr-un hotel. Mă rog, era foarte drăguţ filmul. M-au remarcat producătorii de la «Tip-Top Minitop» şi mi-au propus să fac asta. A durat câţiva ani emisiunea, am mai făcut o emisiune în paralel, tot acolo, la TVR, tot pentru copii. Emisiunea a continuat şi după ce am plecat eu”, a declarat prezentatorul TV pentru adevarul.ro.


În anul 2010, Busu a fost desemnat drept cel mai bun prezentator meteo de către Societatea Europeană de Meteorologie.