Scade nivelul de zahăr din sânge

Pe lângă faptul că stevia conţine o substanţă care poate substitui zahărul,această plantă stabilizează nivelul de glucoză din sânge,creşte rezistenţa la insulină,inhibă absorbţia de zahăr în organism şi are grijă de sănătatea pancreasului.

Dacă ai indicele glicemic mărit,prepară-ţi un ceai de stevie. Pune frunzele plantei în apă caldă şi lasă-le la infuzat timp de 7 minute. Conusmă-l cald sau rece,de 2-3 ori pe zi.

Dacă ai un indice glicemic scăzut,evită să introduci în dieta ta zilnică stevia.

Ţine sub control tensiunea arterială

Dacă te afli printre persoanele care suferă de hipertensiune,atunci stevia te poate ajuta. Chiar dacă studiile arată că efectele sunt de lungă durată,o ceaşcă de ceai din această plantă consumată zilnic îţi ţine tensiunea sub control.

Îndepărtează mătreaţa şi acneea

Datorită proprietăţilor sale antibacteriene,antifungice şi antiinflamatoare,stevia poate trata acneea şi mătreaţa. De asemenea,această plantă poate repara problemele părului uscat şi deteriorat.

În cazul mătreţii,adaugă în şamponul tău câteva picături de ulei de stevie şi spală-te pe cap frecvent. Dacă te confrunţi cu acneea,prepară-ţi o pastă din frunze de stevie,aplic-o pe suprafaţa cu probleme şi las-o să acţioneze peste noapte.

Reduce ridurile

Stevia conţine o substanţă numită acid retinoic,care ajută la estomparea ridurilor. Această plantă inhibă distrugerea celulelor de colagen şi elastină,reduce producţia de sebum şi îmbunătăţeşte durata de viaţă a celulelor.

Prepară-ţi în casă măşti cu stevie şi pune câteva picături de extract de plantă în crema ta pe care o foloseşti zilnic.

Citeşte şi:

Descoperă ce uleiuri estompează ridurile!

Ţine sub control nivelul zahărului din sânge!

Protejează dinţii şi gingiile

Gingivita este o infecţie a gingiilor,cauzată de apariţia unor bacterii în cavitatea bucală. Stevia are în compoziţie anumite substanţe,vitaminele A,C,magneziu,zinc,fier,care previn formarea cariilor şi a plăcii bacteriene din gură.

Adaugă în pasta ta de dinţi câteva picături de extract de stevie sau clăteşte-ţi gura cu ceai din această plantă pentru a preveni gingivita.

Previne indigestia

Fibrele şi proteinele din componenţa steviei ajută la tratarea indigestiei. De asemenea,vitaminele A şi C,zincul şi fierul calmează mucoasa stomacală şi combat arsurile.

Te ajută să slăbeşti

Fără calorii şi cu un gust plăcut,stevia poate înlocui cu succes zahărul şi îndulcitorii artificiali. Poţi folosi stevia la prepararea diferitor prăjituri. De asemenea,această plantă reduce pofta de mâncare. Include în dieta ta zilnică această plantă pentru a scăpa de kilogramele în plus.