De asemenea,ei pot fi ingrediente preţioase pentru o sumedenie de tratamente de înfrumuseţare,uşor de făcut în casă,ieftine,dar şi foarte eficiente.

Strugurii,în special cei roşii,conţin antioxidanţi,cum ar fi resveratrolul şi flavonoidele,care luptă împotriva radicalilor liberi,agenţii chimici ce fragilizează pielea,atacând anumite molecule esenţiale din structura ei. De asemenea,aminoacizii din compoziţia lor ajută la regenerarea epidermei şi îndepărtează petele de pe faţă.

Menţin tenul tânăr

Întrucât sunt bogaţi în vitamine (A,complexul de B-uri,C,K) şi minerale (potasiu,magneziu,calciu,fos­for şi fier),strugurii stimulează producţia de colagen,protejează elastina şi ţesuturile pielii,împiedică apariţia ridurilor şi grăbesc refacerea celulară. Ca să-ţi menţii pielea fină,fără cute inestetice,aplică săptămânal o mască formată dintr-o lingură cu suc proaspăt de portocale,un sfert de cană cu iaurt foarte gras şi o ceaşcă umplută pe jumătate cu suc de struguri albi. După ce ai amestecat ingredientele,lasă-le să acţioneze nu mai mult de 5 minute şi apoiclăteşte-te cu apă călduţă.

Hidratează în profunzime

Tenul îţi este foarte uscat şi nu mai ştii ce să faci ca să-i redai strălucirea? Ai nevoie de un tratament hrănitor dintr-un albuş bătut spumă şi câteva boabe de struguri roşii,zdrobite,care se combină cu o linguriţă de miere. Dă-te cu acest mix pe faţă şi pe decolteu,iar după 20 de minute spală-te cu apă rece.

Buni în caz de acnee

Împotriva coşurilor provocate de acnee,compresele zilnice cu suc de struguri sunt foarte eficiente. Un tonic excelent,licoarea care se prepară prin stoarcerea bobiţelor este indicată şi pentru pielea iritată sau care începe să se depigmenteze. Folosit în stare pură,sucul de struguri pătrunde rapid în piele şi-i dă un plus de fermitate şi supleţe.

Îndepărtează punctele negre

Porii dilataţi,prezenţi în special dacă ai tenul gras,pot fi micşoraţi astfel:masezi faţa cu jumătăţi de boabe de struguri,câteva minute,fără a agresa pielea. Ai grijă să te clăteşti la final cu apă rece. De asemenea,în acest fel scapi şi de punctele negre şi-ţi exfoliezi celulele moarte,ajutând epiderma să se regenereze.