Cum se prepară

Ingrediente:

2 tulpini de ţelină
1/2 sfeclă roşie
2 morcovi
1/2 măr verde
1 lămâie

Mod de preparare

Ingredientele se amestecă bine într-un blender până când compoziţia devine cremoasă.

Combate aciditatea

În cazul în care ai aciditatea crescută,consumă acest suc în fiecare zi,deaorece ţelinaabundă în minerale care neutralizează aciditatea,restabilind echilibrul pH-ului.

Inhibă dezvoltarea tumorilor canceroase

Studiile arată că ţelina conţine opt grupe de compuşi anticanceroşi,care luptă împreuna împotriva tumorilor canceroase. Acizii fenolici împiedică prostaglandina să stimuleze dezvoltarea celulelor canceroase,în timp ce cumarina împiedică distrugerea ţesuturilor corpului ce poate fi cauzata de radicalii liberi.

Scade nivelul colesterolului

În cazul în care ai colesterolul mărit,include în alimentaţia ta acest suc natural,fiindcă are capacitatea de a reduce nivelul colesterolului „rău”.

Este un bun diuretic

Sucul pe bază de ţelină este bogat în potasiu şi sodiu,două minerale care reglează nivelul fluidelor din corp,eliminând excesul prin creşterea cantităţii de urină.

Are proprietăţi antiinflamatoare

Ţelina conţine poliacetilene,despre care specialiştii susţin că reduc inflamaţiile asociate afecţiunilor articulare. De asemenea,consumul acestui suc ajută la ameliorarea simptomelor în caz de astm şi bronşită.

Reduce tensiunea

Această băutură este indicată şi în caz de tensiune arterială mărită,deoarece conţine ftalide,nişte substanţe care relaxează muşchii din jurul vaselor de sânge,îmbunătăţind circulaţia sangvină. Pentru efecte maxime,bea sucul timp de o săptămână şi repetă tratamentul după trei săptămâni.

Elimină calculii renali


Deoarece are proprietăţi diuretice,sucul de ţelină stimulează eliminarea pietrelor la rinichi.