În plus, secretele unui păr puternic, strălucitor, mătăsos şi puternic se află în bucătărie. Ştiai că sucul de spanac este foarte bun pentru păr? Spanacul joacă un rol important în stimularea creşterii părului datorită substanţelor nutritive pe care le conţine, şi anume:

1. Vitamine

Spanacul conţine o cantitate mare de vitamine, care stimulează creşterea firelor de păr în timp ce le redă strălucirea.

Vitaminele A şi C

Aceste două vitamine sunt esenţiale pentru corp, deoarece produc sebum. În plus, vitamina C este esenţială pentru stimularea creşterii podoabei capilare.

Vitamina B

Complexul de vitamine B, inclusiv B1, B2, B3, B6 şi biotina, se găseşte în sucul de spanac. În plus, vitamine B12 asigură transportul oxigenului la nivelul rădăcinei firului de păr. Astfel, aceste vitamine promovează creşterea părului sănătos şi frumos.

Vitamina E

Vitamina E este şi ea un antioxidant vital. Stimulează circulaţia sangvină la nivelul scalpului.

2. Minerale

Potasiul, magneziul, fierul şi zincul, toate se găsesc în cantităţi mari în spanac.

Magneziu

Responsabil de peste 300 de reacţii enzimatice, magneziul este un mineral important şi pentru sănătatea părului. Deficienţa de magneziu din organism poate cauza pierderea podoabei capilare.

Fier

Acest mineral este necesar pentru stimularea creşterii firelor de păr.

Acum că cunoşti toate beneficiile sucului de spanac asupra părului, este timpul să îl foloseşti pentru a reda strălucirea şi frumuseţea podoabeii capilare. Mulţi oameni refuză să mănânce spanac, dar folosesc sucul pe păr.

Clăteşte-l cu această soluţie după ce l-ai şamponat.


Credit foto: www.healthambition.com