Dacă vrei să îţi întăreşti imunitatea şi să stimulezi metabolismul, bea zilnic câte un pahar de suc de struguri. S-a demonstrat că antioxidanţii prezenţi în sucul de struguri sunt cheia împotriva multor boli, începând de la cancer şi boli cardiovasculare.

Beneficiile sucului de struguri asupra inimii

Sucul de struguri conţine o substanţă care împiedică închegarea sângelui, reducând astfel riscul de atac de cord. În plus, sucul de struguri detoxifică organismul. Antioxidanţii menţin vasele de sânge curate, scad tensiunea arterială şi elimină toxinele acumulate.   

În zilele în care te simţi fără chef sau nu ai energie, ar trebui să bei un pahar de suc de struguri – stimulează energic organismul. În plus, strugurul este sursă importantă de fier, oferindu-ţi mai multă energie pentru a rezista întreaga zi. De asemenea, menţine sub control nivelul de glucoză din sânge şi insulina, detoxificând ficatul şi rinichii.

Beneficiile sucului de struguri asupra pielii

Ştiai că sucul de struguri conţine o cantitate importantă de vitamina C? Asta înseamnă că este potrivit pentru prevenirea gripei şi răcelii, plus că este excelent pentru piele. Substanţele nutritive prezente în sucul de struguri menţin pielea lipsită de imperfecţiuni.

Dacă credeai că un pahar de suc de struguri nu-ţi face bine, acum că ai văzut că are nenumărate beneficii asupra creierului, inimii şi întregului corp, poate îţi schimbi părerea.  

Credit foto: www.fustany.com