Prin urmare,este important să învăţăm s-o tratăm,în scopul de a ne simţi mai bine şi de a deveni ficatul din nou sănătos. În plus,dieta şi exerciţiile sunt,fără îndoială,primii paşi de bază în îmbunătăţirea sănătăţii lui.

Cauzele ficatului gras:

-Problemele metabolice
-Stresul
-Obezitatea
-Problemele nutritive
-Diabetul
-Consumul excesiv de zahăr sau grăsimi
-Toxinele prezente în corp
-Boli hepatice sau boli inflamatorii intestinale

Ce nu trebuie să lipsească din dietă atunci când suferi de boala ficatului gras:

Dieta este de bază atunci când trebuie să ţii sub control ficatul gras. În plus,este esenţial să ştii câte calorii sunt consumate la fiecare masă pentru a evita balonarea,senzaţia de greaţă şi oboseala cronică,care sunt asociate cu această afecţiune.

Iată ce trebuie să mănânci:

Fibre:Fiind indispensabile,fibrele sunt cele care ne menţin sătule mai mult timp,şi controlează apetitul,în timp ce absorb grăsimile şi zahărul.

Cereale integrale:Pâine din cereale integrale,orez şi paste.

Fulgi de ovăzpentru micul dejun,fără a adăuga zahăr.

Legume:Include legumele la toate cele trei mese importante ale zilei.

Produse lactate:Include iaurtul şi kefirul scăzute în grăsimi.

Include vitaminele A,C şi E şi seleniu în dietă.Pot fi luate din alimente precum peşte,roşie,broccoli,gălbenuşul de ou,nuci,spanac,avocado,lămâie,şi altele.

Evită zahărul:Înlocuitorul zahărului poate fi ştevia. În plus,trebuie evitate şi fructele care conţin un nivel crescut de zahăr.  

Plantele care combat ficatul gras:

Armurariu (ciulinul laptelui)

Această plantă este eficientă în curăţarea şi consolidarea ficatului. În plus,îl ajută să se regenereze,iar antioxidanţii pe care-i conţine ajută la formarea de noi celule şi descompunerea grăsimii. Poate fi găsit sub formă de capsule în magazinele cu produse naturale.

 Spirulina

Această microalgă detoxifică şi reabilitează ficatul. Este bogată în magneziu şi are un conţinut ridicat de vitamina B6,care este ideală pentru combaterea bolii de ficat gras,şi trebuie să facă parte din dieta zilnică.

În plus,recentele studii au arătat că cafeaua şi ceaiurile conţin anumite proprietăţi care previn formarea ficatului gras.