Decor de primăvară

 

Paşteleeste sinomim cu reînnoirea şi cu primăvara – deci decorează-ţi casa şi masaca atare. Optează pentru faţă de masă şi veselă în culori primăvăratice – verde crud,galben,portocaliu –,nuanţe care nu vor eclipsa însă culorile apetisante ale ouălor vopsite şi ale bunătăţilor de pe masă.  Poţi folosi şerveţele cu imprimeuri florale şi mici decoraţiuni din hârtie,închipuind boboci de floare. Dă-ţi frâu liber imaginaţiei!

 

 

Decor din natură

 

Paştele înseamnă şi apropierea de natură. Prin urmare,aşază ouăle în coşuleţe căptuşite cu iarbă adevărată sau cu rămurele înfrunzite,  pune în dreptul fiecărui invitat câte un recipient cu o ramură înflorită sau o floare,optează pentru veselă din lut şi tacâmuri din lemn,care sugerează întoarcerea la rădăcini.  Cozonacii îi poţi prezenta pe platouri din lemn sau pe ştergare tradiţionale,iar friptura o serveşti în vase ceramice.

 

 

Decor „de casă”

 

Amuză-te să-i cooptezi şi pe cei mici la capitolul decor. Faceţi împreună,din hârtie şi culori,puişori,iepuraşi,ouă... Decoraţi ouăle în moduri cât mai originale – cu paiete,cu stickere autocolante,cu fulgi din pernă-şi aşezaţi la masă,în dreptul fiecărui invitat,un astfel de ou personalizat.  Prăjiturile pot fi concepute şi ele ca nişte mici cuiburi care adăpostesc ouă de bibilică vopsite.