Un grup de oameni de ştiinţă al Universităţii din Washington a descoperit că usturoiul este de o sută de ori mai puternic decât cele mai bine vândute două antibiotice din lume.


 Ingrediente:

- 6 pahare (250 ml fiecare) supă de pui (ca bază)

- 1 linguriţă cimbru proaspăt, tocat

- 2 linguriţe ulei de măsline

- 50 căţei de usturoi curăţati

- 1 cană smântână

- 1 legătură ierburi proaspete - pătrunjel, cimbru, frunze de dafin (poţi folosi şi condimente uscate)

- 2 linguri unt

- 2 cepe roşii mari tocate

- 3 căni pâine uscată, cuburi


Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 180 de grade. Se pune usturoiul într-un vas cu puţin ulei de măsline şi apă şi se lasă timp de 45 de minute, după care se lasă la răcit. Aveţi grijă să nu-l prăjiţi prea rău. 

Într-o tigaie la foc mediu se pun cele două linguri de unt împreună cu cele două linguriţe de ulei de măsline. Ceapa roşie tocată se ţine 10 minute după care se scurge de ulei şi se adaugă usturoiul prăjit. 

Încearcă şi: Pulpe de pui aromate cu usturoi şi lămâie

Se amestecă, se adaugă supa de pui, cimbrul şi ierburile proaspete sau uscate. Reduceţi focul la mic, se adaugă crutoane şi se lasă cinci minute, până se înmoaie pâinea. Se amestecă supa folosind un mixer de mână sau blender până când veţi obţine o textură cremoasă. 

Adaugă smântâna şi sare după gust şi poftă bună!