Ai nevoie de:

4 gutui de mărime potrivită 

100 g stafide 

100 g miez de nucă 

50 g fistic 

50 g miere sau zahăr

50 g unt topit 

1 praf de scorţişoară 

1 frunză de mentă

opţional / 50 ml rom

Cum se prepară

Prăjeşti uşor miezul de nucă în cuptor, apoi îl pisezi. Înmoi stafidele în puţin rom, timp de 10 minute. Adaugi miezul de nucă, mierea sau zahărul, scorţişoara şi stafidele. Amesteci până se omogenizează.

Speli gutuile. Le cureţi de coajă. Le tai vârful ca un căpăcel şi le scobeşti în interior. Le umpli cu amestecul de nuci şi torni untul. Întinzi o foaie de copt într-o tavă şi aşezi gutuile umplute, apoi le dai la cuptor. Le acoperi cu folie de aluminiu şi le laşi o jumătate de oră.

Le scoţi şi torni sucul din tavă peste gutui. Presari fisticul, pisat în prealabil. Laşi la răcorit. Le poţi servi ornate, dacă vrei, cu o frunză de mentă.