Somon

Somonul proaspăt şi somonul conservat au mai mult calciu decât v-aţi aştepta. 170 de grame de somon proaspăt conţine aproximativ 340 miligrame de calciu. Dacă vrei şi mai mult calciu, optează pentru somonul conservat, deoarece 150 de grame are 350 miligrame calciu.

Brânză ricotta

Trei sferturi de ceaşcă de brânză ricotta conţine 380 miligrame de calciu. Pentru o gustare sănătoasă, adaugă fructe în brânza ricotta pentru a oferi organismului doza zilnică necesară de calciu şi fibre.

Seminţe de chia

Aceste seminţe mici conţin o cantitate mare de calciu. O sută de grame de seminţe de chia conţin 631 miligrame de calciu, ceea ce înseamnă că aproximativ 3 linguri de seminţe de chia oferă aceeaşi cantitate de calciu pe care o are un pahar de lapte. Include-le în iaurtul pe care-l mănânci de dimineaţă. În plus, acestea stimulează metabolismul.

Sardine

O porţie de sardine conţine 370 miligrame de calciu. Mai mult, din moment ce este peşte, este o sursă excelentă de acizi graşi Omega-3 şi vitamina D.

Migdale

Migdalele au foarte multe beneficii; una dintre cele mai importante este faptul că este cantitatea de calciu. O ceaşcă de migdale conţin aproximativ 320 miligrame de calciu. Dacă nu obişnuieşti să bei lapte normal, încearcă alte alternative sănătoase, inclusiv laptele de migdale, care şi el este sursă de calciu.

Smochine uscate

Dacă vrei să obţii doza zilnică de calciu, mănâncă smochine uscate. O ceaşcă şi jumătate de smochine uscate conţin 320 miligrame de calciu. Dar nu uita, au şi un indice caloric ridicat, aşa că nu trebuie să exagerezi cu ele.

Tofu

O ceaşcă de tofu conţine 861 miligrame de calciu. Găteşte-l cu câteva legume pentru masa de prânz sau cină.


Credit foto: www.pixabay.com