Tartă cu mere şi cremă de migdale - reţetă VIDEO

Ingrediente tartă cu mere şi cremă de migdale (3 bucăţi):

1 aluat foietaj

Crema de migdale

  • 55 gr migdale fara coaja macinate marunt
  • 55 gr zahar pudra
  • 55 gr unt la temp. camerei
  • 1/4 baton vanilie (sau 1/4 lingurita pasta de vanilie)
  • 1 lingura brandy de mere
  • 10 gr faina alba
  • 1 ou

Umplutura de mere

  • 3 mere Golden Delicious
  • 40 gr unt
  • 40 gr zahar (folositi un plic de zahar vanilat)
  • 50 ml brandy de mere

Preparare tartă cu mere şi cremă de migdale:

Se taie 3 discuri de 14 cm diametru din foietaj. Se înţeapă cu furculiţa peste tot şi se dau la frigider.

Se prepară CREMA: untul, vanilia şi zahărul pudră se freacă cu mixerul 3 minute. Se adaugă în fir subţire oul bătut. Se amestecă bine până la incorporare. Se adaugă brandy şi migdale măcinate, se mixează bine. La final se adaugă făina şi se amestecă până când aveţi o cremă groasă, ce stă pe lingură.

Se prepară MERELE: se curăţă de coaja şi cotoare. Se taie în două şi se pun pe tocător, cu tăietura în jos. Se feliază după grosimea dorită. Se ia o tigaie, se topeşte unt şi zahăr în ea. Se pun feliile de mere şi se amestecă până când se înmoaie (5-10 minute). Se adaugă brandy şi se fierbe la foc mic, până se formează un sos. Se scot feliile din tigaie si se pun pe farfurie.

Se incinge cuptorul la 190 grade, cu tavă în ea. Se pune foaie de copt şi se aşază discurile de foietaj pe ea. Se rulează marginea spre interior şi se apasă cu furculiţa.

În mijlocul aluatului se pune 1/3 din crema de migdale, în ce fel doriţi. Feliile de mere se aşază deasupra, în ce model doriţi.

Tarta cu mere şi cremă de migdale se va coace 20-25 de minute. Când marginea e rumenă şi umflată, deliciul dvs. e gata! Puteţi servi tartele cu sos de vanilie, sosul de la mere sau inghetată.

Sursa: e-retete.ro