Care sunt cauzele înţepăturilor de la nivelul inimii 

Potrivit specialiştilor, înţepăturile în piept pot să apară din diverse cauze: stres, lipsă de calciu, efort fizic sau intelectual intens, mese copioase, palpitaţii sau dificultăţi respiratorii.  

"Stresul, emoţiile puternice, examenele, supărările sunt responsabile, de cele mai multe ori, de înţepăturile de inimă specifice tinereţii. Aceste manifestări nu sunt periculoase şi cedează după administrarea calmantelor, anxioliticelor. Apa cu zahăr este un mit şi este eficientă doar în caz de hipoglicemie, în acele momente important este ca pacientul să rămână nemişcat", explică conf. dr Florin Mitu, şeful Secţiei de cardiologie a Spitalului Clinic de Recuperare Iaşi, potrivit evz.ro 

De cele mai multe ori aceste simptome dispar după administrarea de calmante, de calciu şi magneziu, însă nu trebuie neglijate.  Din păcate, aceste înţepături pot indica şi boli endocrine sau a unor boli pulmonare, care, netratate, pot duce la probleme grave de sănătate.  

Cum diferenţiezi înţepăturile din piept de durerea cardiacă

Înţepăturile apar într-un punct fix şi dispar după schimbarea poziţiei. Dacă durerea acoperă o mare suprafaţă a pieptului şi iradiază spre umărul şi braţul stâng, atunci ar fi bine să mergi la medic.  

Sursă foto: pixabay.com