La nivel mondial există specialişti care stăpânesc foarte bine tehnicile de citire a chipului, care sunt în măsură să identifice în timp real şi cu acurateţe temperamentul, caracterul, abilităţile şi multe alte informaţii despre persoana cu care vin în contact. Suada Agachi, specialist în citirea chipului şi limbajului trupului îţi dezvăluie ce se ascunde dincolo de cuvinte.

Mai presus de cuvinte

Cuvântul rostit acoperă un procent de numai 7% din întregul proces al comunicării. În rest, 38% reprezintă limbajul paraverbal, adică intonaţia sau variaţiunile vocii şi 55% limbajul nonverbal – gesturile, mimica şi poziţia corpului. „Considerând aceste diferenţe, mă consider îndreptăţită să afirm faptul că oamenii de succes ai zilei de mâine sunt cei care vor şti să descifreze restul de 93% din întregul proces al comunicării – şi anume, dincolo de cuvinte!”, spune Suada Agachi, specialist în citirea chipului uman şi limbajul trupului.

Interpretarea trăsăturilor faciale

Fruntea
Întelepciunea este judecată în funcţie de forma frunţii. O frunte netedă şi completă este considerată a fi un simbol al înţelepciunii şi al frumuseţii. Majoritatea oamenilor de succes posedă o frunte completă. Pe lângă forma acesteia, nivelul liniei părului, de asemenea, ne oferă câteva informaţii asemănătoare. În cazul în care linia părului este cât mai aproape de sprâncene, persoana respectivă este considerată a fi lentă în gândire şi în acţiune.
Ochii
Ochii sunt ferestele sufletului tău. Dezvăluie nivelul de nobleţe, de vitalitate şi capacitatea de lider. Mărimea, localizarea, forma şi expresiile pe care le transmit ochii unei persoane reflectă într-o mare măsură personalitatea persoanei respective, precum şi suişurile şi coborâşurile pe care le va cunoaşte în viaţă, inclusiv cariera, faima, averea, dragostea şi căsătoria.
Nasul
Nasul dezvăluie posibilităţile unei persoane de acumulare de bogaţie şi de putere. Se spune că în cazul în care are un nas mare, şansa de a ocupa o funcţie de conducere va fi mult mai mare. Cei care au un nas cărnos vor avea o carieră de succes, iar femeile vor face avere.
Maxilarul
Longevitatea ne este dezvaluită de forma maxilarului. O bărbie rotunjită este o caracteristică a persoanelor binecuvântate. Un proverb tradiţional spune că „cel ce are o bărbie rotunjită este binecuvântat şi va avea noroc în ultimii săi ani“. O femeie cu o bărbie rotunjită este o bună gospodină şi-şi va pune întotdeauna soţul şi familia pe primul loc.
Urechile
Prin intermediul citirii urechilor se pot prezice binecuvântarile pe care le vei cunoaşte în viaţă – urechile groase aduc noroc. Lobii mari ai urechilor aduc noroc. Femeile cu lobii mari şi moi sunt considerate a fi persoane foarte generoase şi grijulii, în special faţă de soţ şi faţă de familie.
Gura
Câştigurile financiare sunt prezise de forma gurii – buzele pline sunt cosiderate a fi o expresie a demnitaţii, purităţii, sincerităţii şi farmecului unei persoane. Vechii chinezi credeau că femeile cu buzele subţiri sunt aspre la inimă şi bârfitoare.

Metodă de recrutare

Procesele de recrutare, managementul personalului şi managementul general al micro/macro întreprinderilor beneficiază garantat de optimizare şi eficientizare. În momentul în care ai la dispoziţie instrumentul care îţi dezvăluie şi îţi confirmă nivelul de calificare al personalului, dincolo de ceea ce scrie în CV şi mai ales dincolo de modul în care se prezintă la interviu, întregul sistem are doar de câştigat. Fiecare angajat ajunge să ofere randament maxim în momentul în care specialistul în resurse umane cunoaşte care sunt adevăratele sale talente şi care îi este adevăratul potenţial. Suntem cu toţii conştienţi de faptul că nu fiecare absolvent este capabil şi nici nu doreşte să profeseze în domeniul în care s-a specializat şi din acest punct de vedere, tehnicile de citire a chipului sunt un instrument deosebit de eficient în distribuirea sarcinilor şi utilizarea optimă a resurselor.

De la studiu la introspecţie

Procesul de însuşire a tehnicilor de citire a chipului se desfăşoară concomitent cu propria dezvoltare şi cunoaştere de sine. În acest sens, cea mai mare satisfacţie a celor care utilizează astfel de tehnici, este aceea că experimentează o detensionare şi relaxare din toate punctele de vedere, în momentul în care încep să identifice adevăratul caracter al celor din jurul lor. Frumuseţea diversităţii înconjurătoare devine evidentă. Odată cu observarea naturii umane, judecata şi interpretările eronate, îşi pierd de la sine semnificaţia. Putem afirma faptul că profesionistul în tehnicile de citire a chipului devine un profesionist în a-şi trăi propria viaţa, devine o persoană agreabilă, sociabilă, cu mult mai permisivă şi eficientă în orice activitate întreprinde. Totodată, pentru cel care progresează cu sârg şi este disciplinat în studiul continuu al acestei cunoaşteri, nivelul de etică şi moralitate vor fi cele care îl vor recomanda drept un specialist, şi îşi va pune la dispoziţie cunoştinţele în cele mai variate domenii (medicină, învăţământ, siguranţă şi securitate, management, servicii, business, şi multe altele).


Suada Agachi – specialist in tehnici de citire a chipului