Pe durata lunilor reci ale iernii,părul tinde să devină mai uscat şi se poate rupe mai uşor. Şi,ca şi cum nu era de ajuns,te mai confrunţi şi cu problema electrizării acestuia,care face practic imposibilă coafarea. Dacă ai şi părul fin sau moale,situaţia est compromisă! Până acum!

Optează pentru o perie din fibre naturale

Instrumentele cu care obişnuieşti să-ţi coafezi părul sunt destul de importante,aşa că investeşte în perii din fire de porc sau într-un pieptene din os.

Şampon hidratant

Ai nevoie de un şampon de bună calitate,hidratant. Masează-l uşor în păr,apoi clăteşte cu apă caldă. Ca să nu ţi se încurce şi să-l netezeşti,ai nevoie şi de un balsam. Pentru părul uscat,aplică şi măştisăptămânale pe bază de uleiuri esenţiale sau fructe.

Fii atentă la prosop

Nu îţi freca prea tare părul ud cu prosopul,deoarece rişti să rupi firele şi să le încîlceşti. În schimb,tamponează uşor şi lasă-l să se usuce în mod natural. Dacă obişnuieşti să foloseşti uscător,ai grijă să foloseşti şi un produs de protecţie termică şi optează pentru o treaptă inferioară de căldură.
 

Foloseşte un produs pe bază de keratină

Îţi poţi netezi părul cu ajutorul unui serum de hrănire. Pentru asta,keratina este cea mai bună opţiune,iar în magazine găseşti suficiente opţiuni. Îl poţi aplica atât pe părul umed,cât şi pe uscat.

Şi fixativul funcţionează

Protejează-ţi părul împotriva umidităţii de afară cu ajutorul unui fixativ lejer. O singură pulverizare este suficientă!