Stilul şi tendinţele au împrumutat şi unghiilor din atenţia care le era acordată. Astăzi,ele sunt considerate fundamentale pentru a evidenţia orice stil.

Un procent ridicat al structurii unghiilor este compus din proteina numită cheratină. În combinaţie cu vitamine şi minerale,este esenţial să se menţină unghiileputernice si sănătoase.

Multe dintre produse sunt proiectate pentru a menţine unghiile într-o stare perfectă. Cu toate acestea,uneori,există situaţii care fac unghiile să se rupă. În plus,ajungem să le distrugem încercând să avem grijă de ele.

Iată de ce se rup unghiile:

Obiceiul de a roade unghiile

Din punct de vedere medical,obiceiul de roadere a unghiilor creează dependenţă la copii cât şi la adulţi,şi fac unghiile mai subţiri şi se rup. Aceasta nu este o modalitate de eliberare de anxietate şi de stres,ci poate provoca în timp deformarea lor şi un teren propice pentru dezvoltarea de infecţii grave. Din această cauză,structura lor se deteriorează şi sunt sensibile la rupere.

Citeşte şi:Cum să-ţi menţii unghiile sănătoase

Îndepărtarea lacului de unghii

Lacul de unghii permite evidenţierea unghiilor cu diferite stiluri,modele si culori. Cu toate acestea,există persoane care au obiceiul de a-l îndepărta cu unghiile după un timp. Acest obicei,chiar dacă pare inofensiv,este dăunator pentru unghii,deoarece afectează învelişul exterior care le protejează.

Sunt neglijate cuticulele

Cuticulele tind să fie zona cea mai uitată atunci când îngrijeşti unghiile. În timp ce unii oameni le taie cu foarfeca de unghii,alţii le trag cu dinţii în acelaşi mod în care muşcă unghiile. Ceea ce majoritatea oamenilor nu realizează este faptul că cuticulesunt o parte fundamentală a sănătăţii unghiilor. Neglijarea lor duce la o slăbire progresivă şi chiar la ruperea lor.

Neprotejarea unghiilor

Ştiaţi că,substanţele chimice din produsele de curăţare folosite în curăţarea casei sunt extrem de dăunătoare? Noi ignorăm acest lucru. Dar aceste substanţe sunt una dintre principalele cauze ale ruperii unghiilor. Foloseşte mănuşi atunci când faci treburile casnice şi umbli cu produse care afectează în mod direct calitatea unghiilor.

Citeşte şi:Cum eviţi exfolierea şi ruperea unghiilor

Lipsa hidratării

Ca oricare altă parte a corpului,şi unghiile au nevoie de hidratare continuu,pentru a se menţine puternice,sănătoase şi lungi. Pe lângă aportul de apă,aplică şi o cremă hidratantă pentru unghii şi cuticule.

Sursă+credit foto:steptohealth.com